Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Gurmeler

Balkabağı Reçeli tarifi

by Yemek Zevki Editör
21 Mart 2017
in Gurmeler, Reçel Tarifleri
473 20
0
Balkabağı Reçeli
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kışlık reçel olan balkabağı Reçeli tarifi, havuç reçeli tarifi ve turşu tariflerini Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’de alacağız. Bir kavanoz ile mutfağınızda, teldolaplarınızda yer açın!

Oyuncu ve program yapımcısı Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’in birlikte hazırladıkları ‘bir kavanoz TELDOLAP’ yemek kitabı raflarda yerini almışken, dergimizin sayfalarını da süslemeye başlasın o zaman!

tel dolap bal kabağı reçeli

Balkabağı Reçeli Tarifi
(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler

2 kilo soyulmuş balkabağı

2 kilo toz şeker
2 adet çubuk tarçın
300 gram sönmemiş kireç / nalburdan reçellik kireç olarak istenebilir
3 litre su
1 adet limon

Saklama Önerileri:
Teldolapta 6 ay
Pastorize ederseniz teldolapta 1 yıl
Açıldıktan sonra buzdolabında

balkabagi_receli

Balkabağı Reçeli Hazırlanışı

Kireç kaymağı yapmak için; Kirecin üzerine yaklaşık 2 litre su dökün ve 1 gece bekletin. Gece boyunca kireç sudan ayrılarak dibe doğru çökecektir, bu üstte kalan kısma kireç kaymağı denir.  Üstte kalan suyu yani kireç kaymağını, altında biriken kireci bulandırmamaya dikkat ederek başka bir kaba aktarın. Aktarırken hafif de olsa kireç suya bulaşırsa yarım saat daha kirecin tekrar dibe çökmesini bekleyin ve üstteki suyu başka bir kaba alın.  Balkabaklarının hazırlanması; Balkabaklarını dilimleyin ve hazırladığınız kireç kaymağına yatırın. Tüm kabakların suya tam olarak batmasına dikkat edin. Gerekirse üzerlerine tabak yerleştirebilirsiniz.  Bu suda balkabaklarını 12-20 saat bekletin.  Beklettiğiniz kabakları kireçten arındırmak için akan suyun altında yıkayın ve 1 saat kadar temiz bir suyun içinde bekletip süzün.  Balkabaklarını bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika haşlayıp süzün.  Reçelin hazırlanması; 3 litre suyu, şekeri ve tarçını şeker eriyinceye kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra balkabaklarını da ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin.  Pişme süresi biterken balkabaklarınız saydam bir görünüm alacaktır. Son olarak limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Ilıyınca, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara aktarın.

 

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat EERDOĞAN

Tags: balkabağı reçelibalkabağı reçeli malzemelerbalkabağı reçeli nasıl yapılırbalkabağı reçeli tarifi
Previous Post

Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?

Next Post

Kalbur Et Restaurant’ta kahvaltı denediniz mi?

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kalbur Et Restaurant’ta kahvaltı denediniz mi?

Kalbur Et Restaurant’ta kahvaltı denediniz mi?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki