Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Soğuk Köz Biber Çorbası 

by Hatice Ünal
18 Haziran 2020
in Günün Tarifi
463 30
0
Soğuk Köz Biber Çorbası 
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY

(4 Kişilik)

Malzemeler:

5 adet orta boy kapya biber

3 adet orta boy domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet beyaz soğan

200 gram süzme yoğurt

1 su bardağı soğuk su

Tuz, karabiber

3 dal taze nane

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı su

1 adet kapya biber, ince doğranmış

1 adet salatalık, ince doğranmış

1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

Kapya biberleri ve domatesleri yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Domatesleri ve biberleri irice doğrayıp yağlı kağıt serli fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuzu serpin, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında yumuşayana kadar közleyin. Közlediğiniz sebzeleri mutfak robotuna alın ve püre haline getirin.  5 dakika kadar kavurun. Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı yumuşayana kadar kavurun. Közlenmiş sebzeleri, tuzu, karabiberi ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde sıcak su ilave ederek yoğunluğunu ayarlayın. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Üzeri için suda incelttiğiniz yoğurdu, ince doğranmış sebzeleri ve kuru naneyi ekleyip servis yapabilirsiniz.

#soğukközbiberçorbası #çorba #çorbatarifleri #serinletençorbalar #serinletentatlar #evdeyemekzevki

Previous Post

Körpe Sebzeli Pirinç Salatası

Next Post

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Hatice Ünal

Next Post
Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki