Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta
(4 – 6 Kişilik)
Malzemeler:
Keki İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı bal kabağı (püre halinde)
2 su bardağı un
İç Kreması İçin:
1 paket sade pasta kreması
1 çay bardağı fındık içi kırılmış
2 su bardağı balkabağı püresi
İsteğe göre mevsim meyveleri
Karamel sos
Hazırlanışı:
Balkabağını şekerle pişirip püre haline getirin. 3 adet yumurtayı ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Un, su ve kabartma tozunu ekleyin. 170 dereceye ayarlı fırında güvenilir bahis siteleri keki pişirin. Soğuduktan sonra 2 kat olacak şekilde kesin. En alt tabanını üçgen dilimleyip keki sütle ıslatın.
Pasta kremasını kıvama gelinceye kadar çırpın, içine kabağı ve fındığı ekleyin. Üçgen dilimleri dizin. Ara boşluklara da karamel sosu döküp buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Harika bir görünüme sahip elinize sağlık