Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Salata Tarifleri

Tahıllı Salata

by Yemek Zevki Editör
16 Haziran 2017
in Salata Tarifleri, Tarifler
478 15
0
Tahıllı Salata
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tahıllı Salata

(2 Kişilik)

 

Malzemeler

4 çorba kaşığı nohut

4 çorba kaşığı buğday

4 çorba kaşığı pirinç greçka

2 çorba kaşığı yeşil mercimek

4 yaprak kıvırcık

1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği

Yarım demet roka

Çeyrek demet dereotu

Çeyrek demet maydanoz

Yarım dilim nar

4 adet çeri domates

1 yaprak taze yufka

2 adet taze soğan

8 adet ceviz içi

2 çorba kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım limon

1 çay kaşığı tuz

 

Tahıllı Salata

Hazırlanışı:

1 gün önceden ıslatmış olduğunuz nohudu, yeşil mercimeği, orta ateşte bol suyla haşlayın. Ayrıca pirinç greçkayı da orta ateşte haşlayın. Haşlanan tahılları soğuk su ile soğutup süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Aynı işlemi pirinç greçka için de uygulayın. Yufkayı 1 parmak genişliğinde 1 parmak uzunluğunda keserek bol kızartma yağında kızartın ve soğumaya alın. Soğuduktan sonra tüm malzemeyi geniş bir kaba koyun. Malzeme listesindeki bütün yeşillikleri ince kıyım doğrayın. Ardından çeri domates, zeytinyağı, limon ve tuzu ilave edip harmanlayın. Hazır olan karışımı servis yapacağınız tabağa alıp üzerine nar taneleri, nar ekşisi ve ceviz ilave ettikten sonra servis edebilirsiniz.

Tags: Arpa Şehriye SalatasıbeslenmeBörekDiyetdomatesiftar saatiiftarda ne yapsamsahurSalata
Previous Post

Pasta & Cheese

Next Post

Coco Crunch

Yemek Zevki Editör

Next Post
Coco Cranch

Coco Crunch

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki