Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Gurmeler

‘Böcek Yememiz Gerekebilir’

by Yemek Zevki Editör
20 Aralık 2016
in Gurmeler
473 20
0
böcek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Önümüzdeki 50 yıl içinde böcek yememiz gerekebilir”

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, orijinal buluşmalara sahne olmaya devam ediyor. Festivalin konuğu, “Böcekler” (Bugs) filmi ve filmin sunumunu gerçekleştiren, Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras’tı.

Festivalin bu sene hayata geçirdiği Gastronomi Filmleri bölümünde yer alan, Andreas Johansen’in yönettiği “Böcekler”, bir yeme içme kültürü olarak böcekleri inceliyor. Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras da gösterimden önce bu konuda elindeki verileri festival takipçileri ile paylaştı.

Dünyada böcek tüketimi alışkanlığının üç grupta incelendiğini söyleyen Aras, bunları şöyle açıkladı:

“Böcekleri sistematik şekilde tüketen yaklaşık 3 bin etnik topluluktan söz ediliyor. Bunlardan biri Afrika ve Asya gibi düzenli olarak böcek tüketen topluluklar. Diğeri; Tayland ve yakın çevresi gibi böcekleri, çikolataya batırıp özel olarak tüketen grup. Bir diğeri de, bizim de dahil olduğumuz, farkında olmadan böcek yiyenler. Yani paketlenmiş gıdalarda, içeceklerde ve özellikle alkollü içeceklerde bulunan böcekleri farkında olmadan tüketenler. Bir araştırma 200 milyon, diğeri 2 milyar insanın böcek tükettiğini söylüyor. Hollanda Tarım Bakanlığı yakın zamanda böceklerin yenilebilirliğini araştırmak üzerine bir üniversiteye araştırma fonu bağışladı”

Böcek yemeye karşı zihnin önyargılı olduğunu buna mukabil ise araştırmaların, böcek tüketiminin git gide artacağını öngördüğünü aktaran Aras, şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 10 yıl önce okuduğum makalade; 2020’de hepimiz böcek tüketeceğiz, çünkü dünyada protein kalmadı, diyordu. Böcekler hem çok zengin protein kaynağı hem de onları elde etmek için dünyaya çok fazla zarar verilmiyor. 1 kilo sığır eti üretimi için salınan karbondioksit miktarı, 200 kilometre yol kat eden bir arabanın salınım miktarına eşitmiş. Ama böcekte böyle değil.

Önümüzdeki 50 yıl içinde gerçekten böcek yememiz gerekebilir”

Bilim insanları, yüzyıllardır birçok topluluk tarafından bir gıda maddesi olarak tüketilen böceklerin, protein kaynağı olarak tüm dünyada tüketilebileceğini önerirken Birleşmiş Milletler de bu fikri destekledi. Yönetmen Johansen de bundan hareketle “Böcekler” filminde Nordic Yiyecek Laboratuvarı’ndan bir ekiple dünyanın dört bir tarafını dolaşarak böceklerin, yemek kültürleri içindeki yerini incelemiş.

Tags: böcekBöcek YemeBöcek Yememiz Gerekebilir
Previous Post

Biraz daha kendimizi dinleyelim…

Next Post

Asma Yaprağı Nasıl Saklanır?

Yemek Zevki Editör

Next Post
asma yaprağı nasıl saklanır

Asma Yaprağı Nasıl Saklanır?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki