Malzemeler:
5 adet patlıcan
3-4 adet domates
2-3 adet kapya biber
1 baş sarımsak
Zeytinyağı
1 tutam tel peyniri
Hazırlanışı:
Patlıcan ve kapya biberlerini çatalla birkaç yerinden delikler açtıktan sonra odun ateşinin üzerine yerleştirin.Sarımsağı enine ikiye kesip bütün olarak odun ateşinin üzerine yerleştirin.Sebzeler közlendikten sonra elinizin dayanabildiği kadar sıcaklıkta patlıcanların kabuğunu soyun ve çekirdeklerini de bir güzel temizleyin. Biberlerin de kabuklarını soyun, Çekirdeklerini temizleyin. Patlıcanı ve biberleri çatalla ezip karıştırın. Pişirdiğiniz sarımsakları da ekleyin. Odun ateşinin üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin, patlıcanlı karışımı ve zeytinyağını ilave edip sürekli karıştırarak ısıtın. En son elinizle didiklediğiniz çeçil peynirinden ekleyin. Peynirler eriyinceye kadar karıştırın.
Hemen servis yapın.