Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Sağlık

Sonbaharda Sağlıklı Beslenin, Yenilenin!

by Yemek Zevki Editör
25 Kasım 2016
in Sağlık
463 30
0
Sonbaharda Sağlıklı Beslenin, Yenilenin!
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

saglikli-beslenme

Sıcak yaz aylarından sonra fiziksel aktivitenin azaldığı sonbaharda metabolizmamız yavaşlamaya başlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, sonbaharda bağışıklık sisteminin daha çok güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek  “Sonbaharda vücudumuzu sağlam tutmak ve mevsim hastalıklarından korunmak için beslenme düzenimizi tekrar gözden geçirmek gerekiyor” açıklamasını yaptı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, metabolizma hızını korumak ve sağlıklı bir mevsim geçişi yapmak isteyenlere “Mevsim sebzelerine ve meyvelerine sofranızda daha fazla yer verin ” tavsiyesinde bulundu.

Mevsimine uygun taze meyve ve sebzelerle beslenmenin, metabolizmayı güçlü kıldığına dikkat çeken Gürhan, “Havaların soğuması iştah metabolizmasına etki yaparak yemek yeme isteğini artırır. Bu durumda yolumuz mutfaktan daha çok geçer ve abur cubur dediğimiz gıdalara yönelme artar. Sonuç olarak kilo almak kaçınılmaz olur” dedi.

Sonbahar sağlıkla yenilenme zamanı!

Mevsimler değişirken genellikle kendimizi yorgun, halsiz ve isteksiz hissederiz. Sonbahar mevsimi ile birlikte, güneşin etkisinin yavaş yavaş azalması, ısının düşmesi de psikolojimizi ve vücudumuzu oldukça etkiler.  Sağlıklı ve düzenli bir beslenme programı ile mevsim geçişini formunuzu koruyarak ve yenilenerek geçirebileceğiniz bu dönemde Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, “Özellikle her besin grubundan gün içinde vücudumuza uygun miktarlarda almak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mevsim hastalıklarından korur” dedi.

Sonbaharın yorgunluğunu yok edebilirsiniz!

Günlerin kısaldığı ve havaların soğumaya başladığı sonbahar ayında, uzman tavsiyelerine kulak vererek sağlıklı bir başlangıç yapmanın tam zamanı. Nil Şahin Gürhan,  sonbahar yorgunluğunun olumsuzluklarını yok edecek beslenme önerilerini açıkladı;

  • Her sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltıyı yapmış olmalısınız. Kahvaltıda yumurta, peynir, mevsim yeşillikleri, tam buğday veya çavdar ekmeği ana besinler olmalı.
  • Kahvaltıdan 2-3 saat sonra ara öğün alternatifi olarak taze sütle yapılmış kahve içmek sonbaharın tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
  • Sonbahar sebzelerinden karnabahar, bamya, barbunya, ıspanak, kereviz, semizotu, lahana gibi sebzelere sofranızda yer verin. Mevsimine uygun taze sebzelerle beslenmek metabolizmanızı güçlü kılar.
  • Öğle yemeğinizde sebze yiyecekseniz yanında mutlaka protein grubu yoğurt veya ayran tüketmeye özen gösterin. Süt grubu besinlerin içeriğindeki protein ve yağ uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.
  • Öğlen yemeğinde sebze yerseniz akşam yemeğinde et grubuna yönelmenizde fayda var. Zeytinyağlı salata ve tam buğday ekmeği ile birlikte kendinize sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Meyve alternatifi olarak başrolleri; armut, ayva, elma, incir, kivi, mandalina, nar ve portakal alsın. Mevsim meyvelerini porsiyonlarına uygun tüketmek günlük almanız gereken besin elementleri ihtiyacınızı karşılamanız için en sağlıklı yoldur.
  • Gün içinde 2.5 litre su için. Su her mevsimde tüketilmesi gereken en temel gıdadır.
  • Spor yapmak metabolizmanızı hızlandırır. Mevsim geçişlerine adapte olmaya çalışan vücudunuza dost olur. Her gün yarım saatlik orta tempolu yürüyüşler bedeninize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.
Tags: beslenmeDiyetNil Şahin Gürhansağlıklı beslenmeYaz Aylarında Beslenmeyemekzevki
Previous Post

Tavuklu ve Kaşarlı Krep

Next Post

Portakallı Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki