Portakallı Tavuk Malzemeler
• 600 gram tavuk göğsü
• 2 adet portakal
• 100 gram parmak patates
Sos İçin:
• 2,5 bardak sıkılmış portakal suyu
• 1 adet portakal kabuğu (ince rendeden geçirilmiş)
• 2 bardak krema
• 1 çay kaşığı özel hazırlanmış sebzeli çeşni
• 1 çay kaşığı beyaz biber
• Yarım çay kaşığı şeker
Portakallı Tavuk Hazırlanışı
Sos için; 2,5 bardak sıkılmış portakal suyunu tavaya dökün, 1-2 dakika içeresinde rendelenmiş portakal kabuklarını ilave edin. 3-4 dakika kaynattıktan sonra, kremayı içerisine ekleyerek sosun koyulaşmasını bekleyin.
Izgarada kızarttığınız tavuk göğüslerini hazırladığınız sosun içinde 1-2 dakika süreyle kaynatın. Servis tabağına aldığınız tavukları, kızarmış parmak patatesleri ve dilim doğranmış portakal ile servise sunun.