Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Susamlı Halka

by Yemek Zevki Editör
19 Şubat 2016
in Pratik Yemekler
483 10
0
Susamlı Halka
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

susamli-halka

Susamlı Halka Tarifi

Susamlı Halka İçin Malzemeler:
3 su bardağı un
100 gram tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı kavrulmuş susam

Susamlı Halka Hazırlanışı:                                                                                                                                                           Elenmiş unu, oda ısısında yumuşamış ve küçük küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını, şekeri, tuzu, kabartma
tozunu, zeytinyağını, suyu ve kavrulmuş susamı hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar hamuru hamur yoğurma makinesinde veya elinizle yoğurun. Hamurun yarısını ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parça hamuru tezgahın üzerinde elinizi oklava gibi kullanarak silindir şekline getirin. Her iki ucunu kalp şeklini alacak şekilde birleştirin. Hamurları yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan hamuru da cevizden biraz daha büyük parçalara ayırın. Aynı şekilde uzun silindirler elde edip bir öncekinden biraz daha büyük kalp bisküvi hamurları hazırlayın. Bu hamurları da ayrı bir yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bisküvi hamurlarını
önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin.

Tags: Susamlı HalkaSusamlı Halka HazırlanışıSusamlı Halka İçin MalzemelerSusamlı Halka Nasıl YapılırSusamlı Halka Tarifi
Previous Post

Unsuz Kek

Next Post

Cevizli Ay Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cevizli Ay Kurabiye

Cevizli Ay Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki