Ispanaklı Katmer
Ispanaklı Katmer için Malzemeler:
4-5 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
100 gram lor peyniri
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Tereyağı
Ispanaklı Katmer Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayıp kıyarcasına doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı, ıspanağı soteleyin. Tuz, karabiber katın. Lor peyniri ilave edip ıspanaklı içi soğutun. 1 adet yufkayı tezgaha açın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Fırça ile yufkayı yağlayın. Ispanaklı içi yağlanmış yufkanın üzerine yayın. Yufkayı zarf kapatır gibi kapatın. Tavaya biraz tereyağı koyup ısınınca katmeri arkalı önlü kızarana kadar pişirin.