Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

reyhan-serbeti

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti için Malzemeler:
1 demet taze reyhan
1 litre su
6-7 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın)

Reyhan Şerbeti Hazırlanışı:
Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonrayaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekeri ve anason tanesini ekleyin. Yaklaşık 10 dakika boyunca şekerli suyu kaynatın. Kaynayan şekerli suyu reyhan yapraklarının üzerine dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra rengi koyulaşacaktır, bu esnada şerbetin suyunu ayrı bir kavanoza veya kapaklı bir sürahiye aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. İyice soğuyunca servis yapın. İsteğe göre şeker oranı fazla geldiyse bir miktar daha soğuk su ilavesi ile servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Güllü Bademli Şerbet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir