Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Ev Yapımı Ketçap

by Yemek Zevki Editör
04 Eylül 2015
in Yöresel Yemekler
468 25
0
Ev Yapımı Ketçap
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ev-yapimi-ketcapEv Yapımı Ketçap İçin Malzemeler:

4 kilo domates (tercihen iri)

3 adet büyük boy beyaz soğan

1 adet tatlı veya acı kırmızıbiber

1 baş sarımsak

1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil

2 tatlı kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı karanfil

2 dal taze reyhan

300 ml. üzüm sirkesi

2 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tuz

(1 Kavanoz İçin)

Ev Yapımı Ketçap Hazırlanışı:

Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Soğanları ve sarımsakları soyup çok ince kıyın. Biberin çekirdeklerini temizleyip onları da küçük küçük doğrayın.

Doğramış domatesleri,  biberi, kıyılmış soğan ile sarımsakları ve yıkanıp iyice süzülmüş taze reyhanı geniş bir tencereye alın. Baharatını ekleyip karıştırın. Orta ateşte arada bir karıştırarak yarım saat pişirin. Karışımı ocaktan alın. Blender yardımı ile hemen püre haline gelene dek ezin ve tekrar ocağa alıp kısık ateşte hacmi yarı yarıya azalana dek yarım saat daha pişirin.

Domatesli karışımı ocaktan alın. Sirkeyi, şekeri ve tuzunu ekleyin. Tekrar ocağa alın. Çok kısık ateşte arada bir karıştırarak yaklaşık 1 saat daha pişirin. Ateşi kapatıp tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde ketçabı soğutun. Sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Tags: ev yapımıEv Yapımı Ketçapketçapyemek tarifleriyemek zevki
Previous Post

Portakallı Tavuk

Next Post

Domates Suyu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Domates Suyu

Domates Suyu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki