Margarita Pizza İçin Malzemeler:
Pizza hamuru için
150 ml. oda sıcaklığında su
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram un
Yarım paket kurumaya
Domates sosu için:
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gram domates rendesi
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 avuç taze fesleğen
Tuz, karabiber
Üzeri için:
400 gram Mozzarella veya dil peyniri
Birkaç dal fesleğen
Hazırlanışı:
Pizza hamuru için; unu, tuzu ve mayayı çukur bir kaseye aktarın. Yağ ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamur hazırlayın. Kaseden alıp tezgah üstünde yaklaşık 5 dakika iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda, iki katı hacme ulaşana dek mayalandırın. Malzemeleri geceden hazırlayıp buzdolabında bekleterek sabaha mayalanmış hazır bir hamur da elde edebilirsiniz.
Domates sosu için; tavaya zeytinyağını dökün ve kızdırın. Sarımsakların kabuklarını çıkarıp iri birkaç parçaya ayırın, zeytinyağının içine atın, kokusunu ve lezzetini yağa verdiğinden emin olduktan sonra tavadan çıkarıp atın.
Sarımsak aromalı yağa domates rendesini ekleyip koyu kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. 1 saat soğumaya alın. Ardından sirkeyi, ince kıyılmış fesleğeni, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu sosu da 2-3 hafta buzdolabında hazır halde saklayabilirsiniz.
Fırını 240 derecede ısınmaya alın. Hamuru iki parçaya ayırın. Zeytinyağı ile yağladığınız iki pizza tepsisine elinizle bastırarak hamuru yayın. İnce kalınlıkta pizza olacağını unutmayın. Hamurların üstüne domates sosunu yayın. Üzerine fesleğen yapraklarını elinizle iri parçalara ayırarak serpiştirin. En üste de halkalar halinde dilimlenmiş veya rendelenmiş peynirleri yayın. Fırına atın, kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirin.