Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
Yarım havuç
Yarım kırmızı dolmalık biber
Yarım sarı dolmalık biber
100 gram beyaz lahana
100 gram pırasa
Yarım kabak
Yarım domates
2 adet taze soğan
500 gram haşlanmış makarna (lingue)
2 yemek kaşığı soya sos
Yeterli miktarda tuz, karabiber, kimyon
Köri, pul biber, taze kekik, kişniş, rosemary
Not: Malzemelerin hepsi uzun ve ince şekilde doğranacak
Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk Tarifi:
Garnitürün Yapılışı: Yağı tavaya attıktan sonra sırasıyla havuç, sarımsak, kırmızı-sarı biberleri, lahana, pırasa, kabak, domates, soya sos ve taze soğanı soteleyip, önceden haşladığınız makarnayı da ilave edin. Baharatlarla tatlandırdıktan sonra garnitürü hazırlamış olacaksınız.
Tavuğun marine edilişi: Tavuğu; köri, karabiber, kırmızı toz biber, soya sos, zeytinyağı ve taze baharatlarla marine edin ve tavada pişirdikten sonra garnitürünü ekleyip servise sunun.