Vişneli Islak Kek
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 küçük kase dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı nişasta
Sosu İçin:
1 su bardağı vişne suyu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Vişneli Islak Kek Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp sıvı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra tüm malzemeyi karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
Dondurulmuş vişneleri nişasta ile hafifçe karıştırın. Bitter çikolatayı da bıçakla ince ince kıyın. Vişneleri ve çikolatayı harcın üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında keki pişirin.
Ayrı bir yerde vişne suyu ile pudra şekerini karıştırın. Keki fırından çıkarın, henüz kek sıcakken hazırladığınız vişneli pudra şekerini dökün. Yarım saat beklettikten sonra servise hazır edin.