Zeytinyağlı Alabaş Malzemeler
2 adet orta boy alabaş (kohlrabi)
100 gram havuç
50 gram kırmızı pancar
50 gram arpacık soğan
100 gram kabak
1 adet limon
50 gram beyaz un
75 gram toz şeker
Tuz
50 gram kereviz sapı
1/4 demet dereotu
Yeterli miktarda su
Arzuya göre Akdeniz yeşillikleri
Zeytinyağlı Alabaş Hazırlanışı
Alabaşları soyun. Enginar şeklinde ikiye bölüp içini çorba kaşığı yardımıyla oyun. Bir tencereye un, şeker, limon suyu, tuz ve alabaşların üzerine çıkacak kadar su ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kabak, pancar, havuç ve arpacık soğanlardan parizyen kaşık yardımıyla misketler yapın.
Kaynayan sosun içine alabaşları ve sebzeleri ilave edin. Pişen sebzeleri önden alın.
Alabaşlar piştikten sonra da sosuyla beraber soğumaya bırakın. Tabağınızın altına Akdeniz yeşilliklerini, üzerine alabaş ve içine misket sebzeleri yerleştirin. Son olarak dereotunu ekleyerek servise sunun.