Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Zeytinyağlı Alabaş

by Yemek Zevki Editör
21 Mart 2015
in Tarifler
479 15
0
Zeytinyağlı Alabaş
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

alabas

 

Zeytinyağlı Alabaş Malzemeler

2 adet orta boy alabaş (kohlrabi)

100 gram havuç

50 gram kırmızı pancar

50 gram arpacık soğan

100 gram kabak

1 adet limon

50 gram beyaz un

75 gram toz şeker

Tuz

50 gram kereviz sapı

1/4 demet dereotu

Yeterli miktarda su

Arzuya göre Akdeniz yeşillikleri

 

Zeytinyağlı Alabaş Hazırlanışı

Alabaşları soyun. Enginar şeklinde ikiye bölüp içini çorba kaşığı yardımıyla oyun. Bir tencereye un, şeker, limon suyu, tuz ve alabaşların üzerine çıkacak kadar su ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kabak, pancar, havuç ve arpacık soğanlardan parizyen kaşık yardımıyla misketler yapın.

Kaynayan sosun içine alabaşları ve sebzeleri ilave edin. Pişen sebzeleri önden alın.

Alabaşlar piştikten sonra da sosuyla beraber soğumaya bırakın. Tabağınızın altına Akdeniz yeşilliklerini, üzerine alabaş ve içine misket sebzeleri yerleştirin. Son olarak dereotunu ekleyerek servise sunun.

Tags: Zeytinyağlı AlabaşZeytinyağlı Alabaş HazırlanışıZeytinyağlı Alabaş MalzemelerZeytinyağlı Alabaş Tarifi
Previous Post

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

Next Post

Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte

Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki