Malzemeler
5 adet enginar
5 adet arpacık soğanı
2,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yarım portakalın suyu
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet közlenmiş patlıcan
3 yemek kaşığı çiğ krema
3 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı sebze tozu
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Limon suyu, portakal suyu, un, su, tuz ve şekeri bir tencerede çırpın. Bu karışımın içerisinde yapraklarını ayıkladığınız enginarları arpacık soğanları ile birlikte kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ardından soğumaya bırakın.
Patlıcanları ince ince doğrayın ve suyunu süzdürün. Krema, tahin, sebze tozu ve tuz ile iyice karıştırıp enginarların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.