Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Sade ve Vanilyalı Yaş Pasta

Sade ve Vanilyalı Yaş Pasta

pastasade

Malzemeler

Hamur İçin:

6 adet yumurta

1 tutam tuz

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

Şerbet için:

5 yemek kaşığı toz şeker

8 yemek kaşığı su

1-2 damla limon veya portakal suyu

Krema için:

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı nişasta

1.5 su bardağı süt

100 gram tereyağı veya margarin

1 paket vanilya

Sade ve Vanilyalı Yaş Pasta Hazırlanışı

Hamuru için; Hamuru hazırlamadan önce, 26 cm veya 28 cm çapında pasta kalıbının, içi için, 4 adet parşömenkağıdınıkesip hazırlayın. Oda sıcaklığında olan yumurtaların akını sarısından ayırın. Daha sonra yumurta akına bir tutam tuz ilave ederek, mikserin kademelerini 5 saniye ara ile artırarak, köpürünceye kadar çırpın. Kar gibi, köpüren yumurta akına, mikseri durdurmadan, azar-azar toz şekerin yarısını ilave edin ve krema kıvamına gelinceye kadar, 5 dakika çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurtanın sarısını, aynı şekilde toz şekerle birlikte, rengi hafif dönüp, köpürünceye kadar 5 dakika süreylemikserde çırpın. Daha sonra yumurta sarısını, çırpılmış yumurta akının üzerine ilave ederek, tekrar mikserle 10 dakika süreyleçırpmaya devam edin. Çırpılmış yumurta köpüğüne, ayrı bir kapta elenmiş un ve vanilya ekleyerek,  özenle karıştırın. Hazırladığınız köpüklü hamuru, 4 parçaya bölerek parşömen kâğıdı serilmiş, 26 cm veya 28 cm çapında pasta kalıbının içine 1 cm kalınlığında dökün, spatula veya kaşığın arka tarafı ile eşit olarak yayın. Pastanın 1. Katını 10dakika  önceden ısıtılmış 180-200dereceye ayarlı fırında 6-8 dakika süreyle pişirin. Hamurun diğer 3 hissesini de parşömen kâğıdı serilmiş pasta kalıbına yayarak, ayrı ayrı pişirin. Pastanın katlarını 8 saat oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, parşömen kâğıdından ayırarak, bir tabağa koyun. Daha sonra pastanın her katının üzerine fırça ile şerbet sürerek, hafif ıslatın ve spatula yardımı ile krema sürerek üst-üste dizin. Pastanın  en üst katına ve kenarlarına krema sürüp, arzunuza göre süsleyin. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis aşamasına geçin.

OKU ➤  İncir Reçelli Panna Cotta

Şerbeti için; Toz şekerinüzerine su ilave ederek kaynatın. Yüzeyine çıkan köpükleri kaşıkla toplayıp, üzerine limon suyu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.

Krema için; Yumurtayı şekerle birlikte, beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Üzerine nişasta ve süt ilave edip, sürekli karıştırarak, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp üzerine yağ ve vanilya ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Krema özleştikten sonra, pasta için kullanın.

NOT: Bu karışım küçük tencerede pişirilmemeli, çünkü çabuk taşar ve alüminyum tencere dışında bütün tencerelerde pişirilebilir ( Alüminyumda pişirilirse kararma ve zehirlenme yapma riski vardır).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir