Ana Sayfa » Haber Turu » Dr.Ayça Kaya İle Mutfaklarda Reform Yapma Zamanı

Dr.Ayça Kaya İle Mutfaklarda Reform Yapma Zamanı


Dr.Ayça Kaya’nın ikinci kitabı ”Sayarak Zayıfla Mutfakta”sağlıklı beslenmek ve kaliteli yaşamak isteyen okurların beğenisine sunuldu.

Yağ Yakan Yemekler, Zayıflatan Öneriler!

”Sayarak Zayıfla Mutfakta” şişmanlığın metabolik nedenlerini, yanlış davranış kalıplarını ortaya koyarak,sofralarımızda her zaman yer bulan yemekleri,daha az kalorili,metabolizmayı daha hızlı çalıştırmaya yönelik biçimde pişirme yöntemlerini anlatıyor. Dr. Ayça Kaya, bu kitapta sevdiğimiz yemekleri yağ yakan, tok tutan öğünlere dönüştürmenin sırlarını veriyor.

Bu Kitap Mutfaklarda Reform Yapmaya Davet Ediyor…

Dr.Ayça Kaya’nın kitabında yer alan harika tarifler ile yemekler daha sağlıklı biçimde pişerken lezzetlerinden de ödün vermiyor. Yağ yakan yemekler, zayıflatan öneriler mutfaklarda reform yapmaya teşvik ediyor. Sayarak zayıfla sistemiyle, kalorisi azaltılmış yemek tarifleri ile ister börek,ister aşure yiyerek fazla kilolardan kurtulmanın yolları anlatılıyor.

Kolestrol düşüren kokoreç,kilo aldırmayan yalancı çikolatalı kek,tansiyon dengeleyen salata, kas yapan,tok tutan ıspanaklı somon vb.gibi kilo kontrolünde hayatı kolaylaştıracak ve yemek yaparken neşelendirecek,misafir ağırlarken sohbetlere konu olacak bu tarifler Dr. Ayça Kaya’nın yeni kitabında.

Kitaptan

Zayıflama ile ilgilendiğim yıllar içinde gördüm ki, şişmanlık birçok hastalığın ilk ve en önemli nedeni. Şişmanlığın nedeni ise büyük oranda beslenme alışkanlıklarımız ve yanlış yemek

seçimlerimiz. Çözüm olarak sunulan diyet listeleri geçici çözümler olmaktan öteye geçmiyor; ama kişi yaşam tarzını değiştirmeyi öğrenemediği için bu listelerdeki diyetleri yaptıktan

sonra verilen kiloları almak kaçınılmaz oluyor. Artık bir slogan haline gelen, hep söylediğim bir söz vardır:

“Yemek öğrenilmiş bir davranıştır ve bu değişebilir!”

Haydi o zaman hep birlikte mutfaklarımızda reform yapalım ve artık düşünerek yemeye başlayalım…

Düdüklüde Zayıflatan Et

Malzemeler: Yarım kilo yağsız bonfi leden iri kuşbaşı, 1 adet büyük kuru soğan, 3 diş sarmısak, 1 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, yarım çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı bal,az tuz, karabiber,1 çay kaşığı sirke,1 yemek kaşığı karışık domates ve biber salçası.

OKU ➤  Pınar Kremilla'yla tatlı yapmayan kalmasın!

Yapılışı: Malzemeleri iri iri doğrayın. 1 çay bardağı soğuk suyla birlikte bütün malzemeyi düdüklüye koyun, 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir