Malzemesi
• 200 gram ıspanak (haşlanmış ve ince kıyılmış)
• 2 su bardağı bulgur
• 1 adet küp doğranmış sarı biber
• 1 adet küp doğranmış kırmızı biber
• 2 adet piyazlık doğranmış kırmızı kuru soğan
• 4 diş ince doğranmış sarımsak
• Yarım su bardağı bezelye • Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet kabuğu soyulmuş, küp doğranmış domates
• Yeteri kadar tuz • Yeteri kadar pul biber
• Yeteri kadar karabiber • Yeteri kadar kişniş
Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi:
Sıvı yağı tencereye koyup, soğan ve sarımsakları soteleyin.
Malzemeyi soteledikten sonra haşlanmış bulguru ekleyip kavurmaya
devam edin. Bir miktar kavurduktan sonra ıspanak,
bezelye ve renkli biberleri ilave edin ve yine kavurun. Domatesler
ve kremayı ekleyip 5-6 dakika kadar çektirin. Tuz ve baharatları
dilediğiniz kadar ilave ettikten sonra, servise hazır
hale getirin.