Ana Sayfa » Tarifler » İç Pilav

İç Pilav

kestaneMalzemeler:

• 1 adet büyük boy beyaz soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı et suyu
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Tuz, karabiber, yenibahar
• 12-15 adet közlenmiş kestane
• 1 çay bardağı nar tanesi

Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilmiş kaynar suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha
sonra bol suyla yıkayıp süzün. Közlenmiş kestaneleri soyup nohut büyüklüğüde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp ince kıyılmış soğanı, dolmalık fıstıkları ve pirinci kavurun. Sıcak et suyunu, tuzu, tarçını, kuş üzümünü ve baharatını ekleyerek tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, doğranmış kestaneleri ve nar tanelerini ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

OKU ➤  Pınar’dan dünyanın en pratik sucuğu ‘Küpetto’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir