Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

İç Pilav

by Yemek Zevki Editör
08 Aralık 2013
in Tarifler
488 5
0
İç Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kestaneMalzemeler:

• 1 adet büyük boy beyaz soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı et suyu
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Tuz, karabiber, yenibahar
• 12-15 adet közlenmiş kestane
• 1 çay bardağı nar tanesi

Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilmiş kaynar suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha
sonra bol suyla yıkayıp süzün. Közlenmiş kestaneleri soyup nohut büyüklüğüde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp ince kıyılmış soğanı, dolmalık fıstıkları ve pirinci kavurun. Sıcak et suyunu, tuzu, tarçını, kuş üzümünü ve baharatını ekleyerek tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, doğranmış kestaneleri ve nar tanelerini ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı

Next Post

Kani Nigiri

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kani Nigiri

Kani Nigiri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki