Kuzu Etli Çağla Yemeği

Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze çağla meyvesi 500 gram kuzu eti 2-3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı …

Devamını oku »

Sebzeli Köfte

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 kavanoz sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber, kimyon 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, yumurtayı, tuzunu, …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli ve Kakaolu Kurabiye

Hazırlayan: İnci Bak – Prodüksiyon: Nezrin Bakır – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Kakao bisküvi hamuru yarı malzemesi: 2 çay bardağı Hindistan cevizi 1 adet yumurtanın akı 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Kakao bisküvi hamurunu yoğurun. Çukur bir kapta Hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri bulamaç haline gelene dek karıştırın. Bu malzeme ile bisküvi hamurunu çok fazla …

Devamını oku »

Enginarlı Safranlı Pilav

Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 adet soğan 1 tutam safran 1 tutam şeker 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Hazırlanışı: Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye sıvı …

Devamını oku »

Limon ve Damla Sakızlı Kek

Fotoğraf: Hande Göksan –  Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı havanda ezilmiş damla sakızı 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 …

Devamını oku »

Çiriş Otlu Radika Salatası

Tarif: Süleyman Dilsiz – Fotoğraf: Özgür Bakır – Prodüksiyon ve Styling: İnci Bak 4 Kişilik Malzemeler: 100 gram çiriş otu, haşlanmış 1 çay kaşığı adaçayı, öğütülmüş 3 dilim pastırma 1 ekşi mayalı somun ekmeği, dilimlenmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı bebe radika yaprakları, elle koparılmış 2 yumurtanın sarısı, haşlanmış ve ufalanmış 4 yemek kaşığı Ayvalık kelle peyniri, rendelenmiş …

Devamını oku »

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tahin Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu 8-10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla üç parmak genişliğinde şeritler halinde açın. İnce bir tabaka halinde önce tahini sürün, sonra da ceviz içini serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »

Enginar Dolma

Tarif: Hayal Demirkol Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy enginar Harcı için: 200 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Yarım çay bardağı …

Devamını oku »

Mutfakta Ustalığın Sırrı: Doğru Bıçak Seçimi

Mutfakta geçirilen zaman, yemek yapmanın ötesinde bir tutku, bir sanat haline gelebilir. Bu sanatın en önemli yardımcılarından biri hiç şüphesiz bıçaklardır. Bıçak bileyici, meyve bıçağı ve bıçak seti gibi temel mutfak araçları, yemeğin lezzetini ve sunumunu doğrudan etkiler. Peki, mutfakta ustalığınızı bir üst seviyeye taşımak için hangi araçları tercih etmelisiniz?   Keskinlik ve Hassasiyet: Bıçak Bileyici Bıçaklarınızın keskinliğini korumak, mutfakta …

Devamını oku »

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu tarafından finanse edilen yeni bir araştırma, diyetteki birtakım etlerin cevizle değiştirilmesinin besin alımı ve diyet kalitesi üzerindeki potansiyel faydalarını inceledi. Yeni araştırma, et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydalarını ortaya koydu. Gıda trendleri sürekli gelişmeye, değişmeye devam ediyor ve 2024 yılı için en heyecan …

Devamını oku »