Limon ve Damla Sakızlı Kek

Fotoğraf: Hande Göksan –  Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı havanda ezilmiş damla sakızı 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 …

Devamını oku »

Çiriş Otlu Radika Salatası

Tarif: Süleyman Dilsiz – Fotoğraf: Özgür Bakır – Prodüksiyon ve Styling: İnci Bak 4 Kişilik Malzemeler: 100 gram çiriş otu, haşlanmış 1 çay kaşığı adaçayı, öğütülmüş 3 dilim pastırma 1 ekşi mayalı somun ekmeği, dilimlenmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı bebe radika yaprakları, elle koparılmış 2 yumurtanın sarısı, haşlanmış ve ufalanmış 4 yemek kaşığı Ayvalık kelle peyniri, rendelenmiş …

Devamını oku »

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tahin Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu 8-10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla üç parmak genişliğinde şeritler halinde açın. İnce bir tabaka halinde önce tahini sürün, sonra da ceviz içini serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »

Enginar Dolma

Tarif: Hayal Demirkol Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy enginar Harcı için: 200 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Yarım çay bardağı …

Devamını oku »

Mutfakta Ustalığın Sırrı: Doğru Bıçak Seçimi

Mutfakta geçirilen zaman, yemek yapmanın ötesinde bir tutku, bir sanat haline gelebilir. Bu sanatın en önemli yardımcılarından biri hiç şüphesiz bıçaklardır. Bıçak bileyici, meyve bıçağı ve bıçak seti gibi temel mutfak araçları, yemeğin lezzetini ve sunumunu doğrudan etkiler. Peki, mutfakta ustalığınızı bir üst seviyeye taşımak için hangi araçları tercih etmelisiniz?   Keskinlik ve Hassasiyet: Bıçak Bileyici Bıçaklarınızın keskinliğini korumak, mutfakta …

Devamını oku »

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu tarafından finanse edilen yeni bir araştırma, diyetteki birtakım etlerin cevizle değiştirilmesinin besin alımı ve diyet kalitesi üzerindeki potansiyel faydalarını inceledi. Yeni araştırma, et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydalarını ortaya koydu. Gıda trendleri sürekli gelişmeye, değişmeye devam ediyor ve 2024 yılı için en heyecan …

Devamını oku »

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp …

Devamını oku »

Hurmalı Çiğ Köfte

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yağsız çiğ köftelik kıyma 500 gram ince bulgur 1 adet büyük boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 paket köfte baharatı 1 demet maydanoz 4-5 adet hurma 1 kase limonlu su Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup çok ince …

Devamını oku »

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir sofrada buluşmak isteyen misafirlerini Hatay mutfağını deneyimlemeye ve paylaşmaya davet ediyor. Uluslararası deneyim sunan restoranın iftar gelirlerinin bir kısmı ise Hatay Dostluk Kenti’ne bağışlanacak. Hatay Sultan Sofrası’nın yöresel lezzetlerini misafirlerle buluşturan IST TOO, Hatay lezzetlerinden oluşan zengin iftar seçkisini Boğaz’ın göz alıcı manzarasını ve canlı …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 paket büyük boy tost ekmeği 1 litre vişne suyu 500 gram toz şeker 100 gram taze kaymak Hazırlanışı: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene …

Devamını oku »