Sağlıklı beslenmenin altın kuralı: Ara öğünler

Sağlıklı beslenirken aç kalmamak, ara öğünleri atlamamak önemli bir kriter oluştururken, TEKSÜT peynirler sağlıklı bir ara öğün seçeneği sunuyor. Peynirler ise bu öğünler için ideal alternatifler… TEKSÜT peynirlerle hazırlanan hafif atıştırmalıklar sağlıklı bir ara öğün seçeneği oluştururken, lezzetten de ödün verilmemesini sağlıyor. Konuyla ilgili Diyetisyen Esra Baş Toktay da önemli bilgiler paylaşıyor ve beslenmede sağlığın önemine bir de bu yönden …

Devamını oku »

Yaşam için 50 Türde Besin Gerekli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Sayar, “İnsanın büyüme, gelişme ve sağlıklı olarak yaşamını sürdürmesi için 50′den fazla türde besin öğesine gereksinimi var” dedi. Medicana Samsun Hastanesi tarafından Çalık YEDAŞ yönetici ve personeline iki farklı oturumda sağlıklı ve beslenme eğitimi verildi. Medicana Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Sayar tarafından verilen seminerde beslenme, sağlıklı ve doğru beslenme, obezite(şişmanlık) ve korunma …

Devamını oku »

Cevizin Hiç Bilmediğiniz Yararı

Eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Ceviz mutlaka her gün en az 30 gram tüketilmeli, ceviz yiyen kişi eşiyle kavga etmez, evinde huzur olur” dedi. Şen, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Ziraat Odası Başkanlığı’nca düzenlenen Ceviz Paneli’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ceviz üretiminde geride olduğunu belirtti. …

Devamını oku »

Bolca Kuruyemiş ve Baklagil Yiyin

Sağlıklı iskelet sistemi için kalsiyum ve protein tüketimi çok önemli. Bu nedenle süt, kuruyemiş, sebzeler ve baklagiller beslenme listelerinden eksik edilmemeli. Hareket kabiliyetimizi koruyabilmemiz için kemik, kas, kıkırdak ve bağ dokularından oluşan iskelet sistemimize iyi bakmamız gerekiyor. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Ortopedi- Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Türkmen, bu konuda yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: Kemik kitlesi 35 yaşından sonra kayıplara uğruyor. …

Devamını oku »

Yemekzevki dergimizin Nisan sayısı çıktı

Yemekzevki Nisan sayısında yine birbirinden güzel, sağlıklı ve tutan tariflerle okuyucularıyla buluşuyor. Birbirinden farklı ve leziz yemek tariflerinin sunulduğu “Yemek Zevki” nisan sayısında, ayın sebzesi köşesinde her derde deva enginar var. Çiçeklerinden lezzetli yemekleri yapılan, köklerinden ilaç elde edilen, tüylü kabuklarının kaynatılması ile saçları güçlendiren, çayından karaciğer hastalarının şifa bulduğu ve daha bir çok faydası olan şifa topu “enginar”. Bahar …

Devamını oku »

Vitaminlerle Aranız Nasıl?

Vitaminler, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşiklerdir, vücutta metabolik olayların gerçekleşmesi, sağlıklı yaşamın devamı için gereklidir. Latince hayat anlamına gelen vita sözcüğünden gelmektedir. Vitaminler iki grupta toplanır; Suda gözünen vitaminler: C ve B grubu vitaminleri Yağda çözünen vitaminler: A, D, E, K vitaminleri *Özellikle bahar geçişlerinde vücut direncini arttırmada vitaminden zengin besinler tüketilmesi gereklidir. *Yiyeceklerin saklama, yıkama, pişirme …

Devamını oku »

YemekZevki Dergimizin Mart Sayısı Çıktı

Yemek Zevki Dergimizin Mart sayısı çıktı. Bu sayıda dikkat çekici konular arasında; Domates kurudu, lezzeti damakları vurdu… Medeniyetlere meydan okuyan Antakya mutfağı… Muhteşem Yüzyılın “muhteşem” yemekleri Şifa niyetine ev yapımı tavuk suyu bulunuyor. Tüm bayilerden temin edebilirsiniz.  Ayrıca abone olmak isteyenler sitemiz üzerinden abone formunu doldurarak kolayca abone olabilirler.

Devamını oku »

Yeni trend içeceğiniz matcha…

  Matcha, Japonya’nın geleneksel çay seremonilerinde kullanılan, aromalı, bir cins ince çekilmiş toz yeşil çay. Tadı,hafif acımtırak, rengi zümrüt yeşili, kokusu ise keskin. Ancak içerdiği mükemmel antioksidanlar ona çaylar arasında apayrı bir yer kazandırmış… Son Paris seyahatimde yine yiyecek/içecek dünyasında ne var ne yok araştırmadaydım. Yenilikleri takibe çalıştım. Şehir öylesine büyük ki her yenilikten, her moda olandan haberdar olmanız mümkün değil. Üstelik günleriniz kısıtlıysa. Paris her zaman canlı yaşayan …

Devamını oku »

Çay tansiyonu düşürüyor

Avustralyalı bilim insanları, belirli ölçülerde düzenli çay tüketiminin tansiyonu düşürdüğünü ispatladı. Dr. Jonathan M. Hodgson başkanlığındaki ekibin yaptığı, sonuçları Archives of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, 35 ile 75 yaş arasındaki, tansiyon değerleri normal denekler kullanıldı. Deneklere önce dört hafta boyunca her gün üç fincan çay içirildi. Dört haftanın ardından deneklerin yarısı aynı miktarda çay içmeye devam ederken, diğer yarıya, …

Devamını oku »

Yemek Zevki Dergimizin Şubat Sayısı Çıktı

Yemek Zevki Dergimizin şubat sayısı çıktı. Bu sayıda dikkat çekici konular arasında; Mistik ve cezbedici UZAK DOĞU lezzetleri… Aristokrat bir sebze; Mantar… Beyazperdeden unutulmaz tarifler bulunuyor. Tüm bayilerden temin edebilirsiniz.  Ayrıca abone olmak isteyenler sitemiz üzerinden abone formunu doldurarak kolayca abone olabilirler.

Devamını oku »