İmambayıldı

(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet kemer patlıcan 2 adet soğan 1-2 adet çarliston biber 2 adet olgun domates Tuz, taze çekilmiş karabiber Bir tutam toz şeker 4-5 adet hurma Kızartmak için riviera zeytinyağı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu suyun içinden …

Devamını oku »

Lokma Tatlısı 

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak  (6 Kişilik)  Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun bir kıvam alana dek …

Devamını oku »

Kıymalı Açma Börek

Fotoğraf: Hande Göksan –Prodüksiyon: İnci Bak (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Çörek …

Devamını oku »

Buğdaylı Yayla Çorbası

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı su 1 kahve fincanı buğday 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 büyük kase yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Kuru nane, top kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin.  Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin.  Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar …

Devamını oku »

ANKA – Yemek Birleştirir tarif kitabının lansmanı gerçekleşti

Jumbo’nun desteğiyle hazırlanan ANKA – Yemek Birleştirir tarif kitabının lansmanı, Aydan Üstkanat ve ekibinin kitaptaki tariflerden hazırladığı özel lezzetler eşliğinde Madera İstanbul’da gerçekleşti. Aydan Üstkanat’ın liderliğinde Food Online dergisi ekibinin hazırladığı ANKA – Yemek Birleştirir 6 Şubat kitabında Adana’dan Şanlıurfa’ya uzanan lezzet yolculuğundan özel tarifler, bölgesel çeşitliliğin unutulmaması için bir araya getirildi. 6 Şubat Depremleri sonrası hazırlanan 400 sayfalık tarif …

Devamını oku »

Sinangil’den “60 Yıllık Tarifler” kitabı

60 yıldır mutfakların vazgeçilmezi Sinangil, sosyal medya üzerinden “#ununuduymayankalmasın” etiketiyle başlattığı kampanya ile takipçilerinden topladığı aile yadigârı unlu tarifleri, “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında bir araya getirdi. Türkiye’nin ilk paketli un markası ve perakende un pazarının lideri Sinangil, devreye aldığı kapsamlı kampanya ile “60 Yıllık Tarifler” kitabı projesini hayata geçirdi. Kitap; sosyal medya fenomeni Şef Şükran Kaymak tarafından yapılan #ununuduymayankalmasın …

Devamını oku »

İrmikli Tatlı Börek

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan …

Devamını oku »

Hurmalı Beğendili Kebap

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet bostan patlıcanı 30 gram tereyağı 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı su 500 gram kuşbaşı kuzu eti 5-6 adet hurma 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Ilınınca …

Devamını oku »

Güçlü bir beslenme için pirinci düşünün!

Beslenmenizi geliştirmek, kilo vermek, enerjinizi artırmak veya sadece vücudunuzu beslemek istiyorsanız, pirinç hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bu küçük ama güçlü tahıl, ciddi bir besin değeri taşır. Kilo kontrolünde pirincin rolü ne? İnsanlar kilo vermek istediklerinde genellikle diyetten dışlanan ilk gıdalar karbonhidratlardır. Ancak tüm karbonhidratlar eşit yaratılmamıştır ve özellikle pirinç, sağlık açısından birçok fayda sunan ve kalori kontrollü bir beslenme planının …

Devamını oku »

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı 

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca …

Devamını oku »