Tane Tane Lezzet, Damla Damla Sağlık
3. Milas zeytin hasat şenliği etkinliklerle kutlandı. Zeytinyağının sofralardaki kullanımına dikkat çekmek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan yemek şovu konuklardan büyük ilgi gördü.
Şefler, zeytin ve zeytinyağını kullanarak ülkelere özgü pişirme tekniklerini ve yemekleri tanıttı. Şenliğe Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Hırvatistan ve Yunanistan’dan da katılım gösteren şefler, mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışmasında sunulan yemekleri değerlendirdi. Zeytinyağlılar şölenine dönüşen etkinlikte leziz yemekler yaparak şenliğe renk katan yarışmacılara ödülleri verildi.
Şef Ahmet Çetin, zeytin hasadı ile ilgili olarak, zeytin ağaçlarından kendi zeytinlerini ve zeytinyağını tükettiklerini, halkın bunu benimsediğini, bu durumun önemine dikkat çekerek, amaçlarının bu değeri uluslararası bir hale getirmek olduğunun altını çizdi.