Ana Sayfa » Günün Tarifi » Yumurta Dolması

Yumurta Dolması

Malzemeler:

• 4 adet haşlanmış yumurta

• 1 tatlı kaşıı mayonez

• 1 tatlı kaşıı hardal

• 4 adet fesleen yapraı

• 2 dal frenk soanı

• Tuz, taze çekilmiş karabiber

• 4 çay kaşıı sızma zeytinyaı

Hazırlanışı:

Haşlanmış yumurtaları enine ikiye kesin. Yumurta sarılarını içinden çıkartıp çukur bir kaba alın. Ayrı bir kasede mayonezi, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve hardalı çırpıp yumurta sarılarına ilave edin. Karıştırın. En son ince doranmış frenk soanını ekleyin. Karışımı 4 adet yarımşar yumurtanın ortasına tepeleme olacak şekilde doldurun. Üzerine zeytinyaını gezdirin, taze fesleen yaprakları ile birlikte servis yapın.

#yumurta  #yumurtalı  #dolma

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir