Hazırlanma Süresi: 1 Hafta
Pişirme Süresi: 40 Dakika
Zorluk Derecesi: **
Malzemeler
500 gram köy biberi
3-4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
4 çay bardağı sirke
10 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Yaz Turşusu (Trakya Yöresi) Tarifi:
10 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke ve damak tadınıza uygun miktarda tuz koyup ateşte kaynatın. Biberleri bol suda yıkayıp saplarını alın. Uç kısmından ortasına kadar kesip, kaynayan sirkeli suya atıp, rengi dönünceye kadar haşlayın. Biraz diri kalacak şekilde bırakın. Maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyıp harmanlayın. 1 kat biber ve aralarına maydanozlu harcı koyup kat kat döşeyin. Haşlama suyu soğuyunca biberlerin üzerine döküp, ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletin. Ana yemeklerin yanında servis edin.