Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

by Yemek Zevki Editör
31 Temmuz 2016
in Sebze Yemekleri
473 20
0
Yaz Sebzeli Kepekli Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yaz-sebzeli-kepekli-pilav

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Malzemeler:
2 su bardağı kepekli pirinç
3,5 su bardağı sıcak su
2 adet patlıcan
2 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Hazırlanışı:
Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha
sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu
suyun içinde 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın.
Tavayı ısıtın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte patlıcanları ekleyin ve 10 dakika kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve
taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın. Domatesi rendeleyin. Pilavı pişireceğiniz tencereyi ısıtın. Tereyağını
ve kalan zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Kaynar
suyu ve bezelyeyi ekleyin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını
kapatın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, kapağını açıp önceden kavurduğunuz patlıcanı ilave edin. Hafif
karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tags: KepekliPilavKepekliPilavTarifiYazSebzeliKepekliPilavYazSebzeliKepekliPilavTarifiyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Taze Fasulye Kızartması

Next Post

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki