Malzemeler
60 gram tavuk kalça eti
25 gram jülyen doğranmış yeşil biber
25 gram jülyen doğranmış kırmızı biber
25 gram jülyen doğranmış kuru soğan
25 gram jülyen doğranmış taze soğan
100 gram soya filizi
200 gram haşlanmış soba noodles
1 adet yumurta
15 ml. ay çiçek yağı
10 ml. waga soy sos
2 gram susam
5 gram kırmızı zencefil turşusu
Waga soy sos için:
250 ml. soya sos
50 gram şeker
100 ml. su
Yaki Soba Tarifi:
Ay çiçek yağını tavada kızdırın, tavuk kalça etlerini 2 dakika soteleyin. Jülyen sebzeler ve soya filizini ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Soba noodle ve yumurtayı ekleyin, hızlı bir şekilde karıştırılarak 2 dakika pişirin. waga soy sosu ilave edin ve pişirmeyi tamamlayın. Servis tabağında susam ve zencefil turşusu ile birlikte sıcak olarak servis edin.
waga soy sosun hazırlanışı:
Soya sos, şeker ve suyu bir tencerede, hafif ateşte 10 dakika boyunca kaynatın ve soğumaya bırakın.