Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Viyana Usulü Tavuk Şnitzel

by Yemek Zevki Editör
05 Mart 2015
in Tavuk Yemekleri
474 19
0
Viyana Usulü Tavuk Şnitzel
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sinitzel

Viyana Usulü Tavuk Şnitzel
(4 Kişilik)

Malzemeler:
8 parça dana eti (Her biri en az 90 gram)
4 adet yumurta
200 gram çok ince çekilmiş  galeta unu
100 gram un
300 ml. tereyağı
100 gram bitkisel yağ ya da yerfıstığı yağı

Garnitür:

Haşlanmış patates, dilimlenmiş limon, semizotu


Viyana Usulü Tavuk Şnitzel Hazırlanışı:

Dana etlerini 2-4 mm kalınlığında incelttikten sonra etlerin her iki tarafına tuz serpin.

Geniş bir tabakta yumurtaları çatalla çırpın. Başka bir tabakta galeta unu olsun, diğer bir tabakta da un. Tavuk etlerini sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Tereyağını ve sıvı yağı derin bir kızartma tenceresine alın ve yağ iyice kızınca içine tavuk etini atıp altın sarısı renk alana kadar kızartın. Diğer tarafını da aynı şekilde kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün. Şnitzeli sıcak sıcak servis yapın. İsteğe göre haşlanmış patates ve çiğ semizotu ile servis edebilirsiniz.

Püf noktası:

Kullanılacak galeta ununun çok iyi inceltilmiş olması gerekiyor. Kızartma yaparken kullanılan tereyağı çıtır bir lezzet katacaktır. En önemli detay: Kesinlikle fritöz kullanılmayacaktır.

 

Tags: Viyana Usulü Tavuk ŞnitzelViyana Usulü Tavuk Şnitzel HazırlanışıViyana Usulü Tavuk Şnitzel MalzemelerViyana Usulü Tavuk Şnitzel Tarifi
Previous Post

Bol Kahkaha Ve Sohbet Eşliğinde Caffè Nero’da Wrap Keyfi      

Next Post

Fener Kavurma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fener Kavurma

Fener Kavurma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki