Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Ürdün Pilavı

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tavuk Yemekleri
478 15
0
Ürdün Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

• 1 adet bütün tavuk
• 3 su bardağı pirinç
• 3 adet patates
• 2 adet kuru soğan
• 50 gram tereyağı
• 1 çay kaşığı zerdeçal
• 1 çay kaşığı yenibahar
• Tuz, karabiber
• 4 adet yufka

Ürdün Pilavı Tarifi;

Tavuğu temizleyin. Bol su ile yumuşayana kadar haşlayın. Tavuğu sudan alın ve didikleyin. Patatesleri soyup, küçük küp doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencerede tereyağında soğanları pembeleştirin. 4.5 su bardağı tavuk suyu ilave edin. Kaynayınca pirinç, tuz, karabiber, zerdeçal, yenibahar katın. Tavuklar ve patatesleri ekleyin. Kapağı kapalı, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmeye bırakın. Yufkaları 2 katlı olacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde kesin. 1 kâsenin içine yerleştirin. İçine pilav doldurun. Kenarlarını kapatın. Tepsiye ters çevirin. Üzerine sıvı yağ sürün.180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Previous Post

İncir Uyutması

Next Post

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki