Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet hazır tortilla hamuru
5-6 adet mantar
2 adet kuşkonmaz
1 adet dolmalık sarı biber
Yarım demet ısırgan otu
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
50 gram keçi peyniri (isteğe bağlı)
Sosu İçin:
15 adet kiraz domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet büyük boy kapya biber
4-5 dal dereotu
Hazırlanışı:
Sosu için; Kiraz domatesi dilimleyin. Isıya dayanıklı küçük bir fırın kabına aktarın. Üzerine şekeri, toz biberi, taze kekiği, zeytinyağını ve zar şeklinde doğranmış kapya biberi ekleyin. Harmanlayıp 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, kıyılmış dereotu ile birlikte brazzers harmanlayın. Tortilla hamurlarını ısıya dayanıklı fırın tepsisine, içini tamamen kaplayıp zemin oluşacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız sosu sürün. Dilimlenmiş mantarları, küçük küçük doğranmış kuşkonmazları, iri zar şeklinde doğranmış renkli biberi ve kıyılmış ısırgan otunu yerleştirin. En son rendelenmiş mozzarella peynirini ile ufalanmış keçi peynirini serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
#tortillalıbaharpizzası #pizzatarifi #pizza #baharlezzetleri #evdeyemekzevki #evdekaltürkiye