Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Top Kadınbudu Köfte

by Yemek Zevki Editör
25 Kasım 2016
in Et Yemekleri, Tarifler
469 24
0
Top Kadınbudu Köfte
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

top-kadinbudu-kofteTop Kadınbudu Köfte Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı pirinç
Tuz, karabiber, kimyon
İsteğe bağlı köftebaharı
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Sıvı yağ
2 demet maydanoz

Top Kadınbudu Köfte Hazırlanışı:
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve soğan ile sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymanın yarısını soğanların üzerine ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede su ile haşlayın ve süzün. Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabına dinlendirin. Dinlenip toparlanan kıymanızdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin. Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Unu geniş bir kaba alın. Tavaya sıvı yağınızı koyarak kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tags: kadınbudu köfteKadınbudu Köfte MalzemelerKöfte TarifiTop Kadınbudu KöfteTopKadınbuduKöfteyemekzevki
Previous Post

Asma Yaprağında Sardalya

Next Post

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Yemek Zevki Editör

Next Post
Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki