Malzemeler:
> 1 kase taze zahter
> Yarım demet maydanoz
> 3-4 adet kiraz domates
> 1 adet kapya biber
> 8-10 adet kırma yeşil zeytin
> Tuz
> 2 çorba kaşığı nar ekşisi
> Yarım limonun suyu
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Zahteri yıkayıp tuz ile ovarak acısını alın. Eğer vaktiniz varsa üzerini geçecek kadar zeytinyağında birkaç gün bekletin; Yoksa ovduğunuz taze zahteri sudan geçirip iyice süzdürün. Daha sonra ince ince kıyın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyin. Küp doğranmış kapya biberleri, çekirdeği çıkartılmış kırma zeytinleri ve domatesleri de ilave edin. En son nar ekşisini, zeytinyağı ve limonun suyunu da ekleyip tatlandırın. İyice harmanlayıp servis edebilirsiniz.