Taze Vişne Konservesi Malzemeler: (3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik)
1 kilo taze vişne
3 litre su
3 su bardağı toz şeker
Sterilize edilmiş kavanozlar
Taze Vişne Konservesi Hazırlanışı:
Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın. Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, üstten üç parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Kaynamakta olan şerbeti kavanozlara aktarın.Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirerek muhafaza edin.
Kavanozları sterilize etmek için bilmeniz gerekenler:
Geniş bir tencerede bolca su aktarın ve kaynatın. Kaynayınca 1 çorba kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Kaynayan suya metal bir maşa yardımıyla, yani elinizi değdirmeden, önceden iyice yıkayıp kuruladığınız kavanozları ve kapaklarını yerleştirin. Yarım saat boyunca, her tarafı suda kalacak şekilde çevirerek kaynatın. Metal maşa ile suyun içinden kavanozları ve kapaklarını alın. Temiz bir bez üzerine alıp ters çevirerek, yine el değdirmeden kurumasını sağlayın. Kavanozlar tamamen soğuyunca, iç kısımlarına el sürmeden gıdalarınızı doldurun. Sonra kapağını sıkıca kapatın.