Tavuklu Pirinç Eriştesi Malzemeler:
200 gram pirinç eriştesi (rice vermicelli)
300 gram tavuk göğsü
3-4 sap yeşil soğan
1 adet orta boy havuç
1 kase haşlanmış bezelye
Yarım küçük kavanoz haşlanmış mantar
Soya sosu, Tereyağı, Tuz, karabiber
Tavuklu Pirinç Eriştesi Hazırlanışı:
Bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip ateşe koyun. Kaynayınca ocağı kapatıp pirinç eriştelerini içine atın. 10-15 dakika bekletip süzün. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Havuçları jülyen, yeşil soğanları ince kesin. Tavaya 1-2 kaşık tereyağı koyup tavukları, havuç ve soğanları ekleyip kavurun. Haşlanmış mantar, bezelye ve pirinç eriştelerini ekleyin. Soya sosunu katıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırarak servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.