Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Tavuklu Pilav

by Yemek Zevki Editör
04 Eylül 2015
in Tarifler
483 10
0
Tavuklu Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tavuklu-pilavTavuklu Pilav İçin Malzemeler

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak tavuk suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet bütün tavuk eti

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

Taze çekilmiş karabiber

(4- 6 Kişilik)

Tavuklu Pilav Hazırlanışı:

Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlamaya bırakın. Tavuk eti haşlanınca süzün ve suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Tavuk eti ılınınca didikleyin. Yarısını ayırın.

Tereyağını ile zeytinyağını ısıtıp salçaları kavurun. Pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun. Sıcak tavuk ekleyin. Ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. İndirmeye birkaç dakika kala karabiberini ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Didiklenmiş tavuk etini üzerine serpin. Dinlendirmeye bırakın.

Tags: pilavtavukTavuklu Pilavyemekyemek zevki
Previous Post

Sütlü Balık

Next Post

Oreo Bisküvinin Muhteşem Cazibesi Gloria Jean’s Coffees’lerde

Yemek Zevki Editör

Next Post
Oreo Bisküvinin Muhteşem Cazibesi Gloria Jean’s Coffees’lerde

Oreo Bisküvinin Muhteşem Cazibesi Gloria Jean’s Coffees’lerde

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki