Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Salata Tarifleri

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

by Yemek Zevki Editör
03 Nisan 2014
in Salata Tarifleri
473 20
0
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1924

Malzemeler:

2 su bardağı arpa şehriye

2,5 su bardağı sıcak su

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay bardağı limon suyu

2 tatlı kaşığı bal

2 çorba kaşığı hardal

100 gram haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş)

2-3 dal taze soğan

Birkaç dal dereotu

3 çorba kaşığı mısır

1 adet közlenmiş kırmızı biber

1 çorba kaşığı kapari turşusu

Hazırlanışı:

Arpa şehriyeleri yapışmaz yüzeyli bir tencerede yağsız, rengi kahverengi olana dek kavurun.

2,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Sosu için; Zeytinyağı, limon suyu, bal ve hardalı karıştırın.

Taze soğanı ve dereotunu ince ince kıyın, kornişonları ince dilimleyin, közlenmiş biberi de küp küp doğrayın.

Arpa şehriye soğuduktan sonra kalan tüm malzemeyle birleştirin.

En son didiklenmiş tavuk eti ile sosunu ilave edin. İsteğe göre renkli dolmalık biberlerin içinde paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Tags: salatalar
Previous Post

g2m, Yeni Ürün Gamını Tanıtan Mutfak Şovlarıyla EDT Expo’nun Gözdesi Oldu!

Next Post

Fasulye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fasulye

Fasulye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki