Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Tavuk Beğendi

by Yemek Zevki Editör
02 Temmuz 2015
in İftar Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Tavuk Beğendi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tavuk-beğendi-yemek-zevkiTavuk Beğendi İçin Malzemeler

360 gram tavuk göğsü

150 gram sıvı yağ

5 gram kekik

10 gram tuz

1 diş sarımsak

5 gram pul biber

20 gram salça

Beğendi İçin:

4 adet Patlıcan

80 gram un

80 gram sıvı yağ

300 ml. süt

50 gram rendelenmiş kaşar

Tuz, karabiber 

(2 Kişilik)

Tavuk Beğendi Hazırlanışı

Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine kekik, tuz, pul biber, sarımsak (rendelenmiş) ve salça ilave edilerek iyice karıştırın. Diğer taraftan tavuk göğüslerini ortadan iki eşit parçaya bölüp, hazırladığınız karışımın içerisine yatırın. Yarım saat bekletin. Marine edilmiş tavukların her iki tarafını da eşit şekilde pembeleşinceye kadar pişirin.  Beğendi için; Patlıcanları kısık ateşte közleyip, kabuğunu soyun ve ince ince kıyın. Başka bir tarafta sıvı yağı kızdırarak içine un ve süt ilave edin ve ortalama 4 dakika süreyle pişirin. Ardından içine hazırladığınız patlıcan, kaşar, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazır olan tavuğun yanına koyarak servis edin.

Tags: iftariftar yemeğiramazanRamazan ayıTavuk BeğendiTavuk Beğendi HazırlanışıTavuk Beğendi MalzemelerTavuk Beğendi Tarifiyemek zevk
Previous Post

Ezogelin Çorbası

Next Post

Çeltik Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki