Malzemeler: • 6 adet yumurtanın beyazı • 175 gram şeker • 200 gram badem içi • 200 gram süt • 10 gram glütensiz un • 260 gram bitter kuvertür çikolata • 85 gram tereyağı • 10 adet yumurtanın sarısı Çikolatalı ve Bademli Tart Tarifi : Yumurta beyazını çırpıp, köpük haline getirin. Yavaş yavaş 150 gram şeker ekleyin. Bademleri doğrayıp ufaltın ve …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kavala Kurabiyesi
Malzemesi • 1 su bardağı un • Yarım su bardağı bütün kavrulmuş kırık badem • 5 yemek kaşığı tereyağı • 4 yemek kaşığı pudra şekeri • 1 adet yumurta akı • Yarım paket vanilya • 1 çay kaşığı kabartma tozu • Süslemek için pudra şekeri Kavala Kurabiyesi Tarifi: Bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Soğuyan …
Devamını oku »Renkli Makaronlar
Malzemesi • 150 gram pudra şekeri • 150 gram toz badem • 130 gram toz şeker • 60 gram su • 110 gram yumurta akı Makoron İç Kreması: • 100 gram bitter ya da fildişi kuvertür çikolata • 200 gram krema Renkli Makaronlar Tarifi: Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin (Renkli yapmak için gıda boyası ekleyin). Benmari usulü ile …
Devamını oku »Çikolatalı Kup
Malzemesi • 1 litre süt • 3 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı toz şeker • 3 adet yumurta • Vanilya • 200 gram labne peyniri • 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı Çikolata kreması için: • 250 gram bitter kuvertür • 250 gram süt kreması Çikolatalı Kup Tarifi: Süt, un, yumurta ve şekeri iyice karıştırıp ocağa koyun. Muhallebi kıvamına …
Devamını oku »Vişneli Kek
Malzemesi (28 cm.lik kalıp için) Hamur Malzemeleri: • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet yumurta • 1 çay bardağı şeker • Yarım paket kabartma tozu • Aldığı kadar un Üstü İçin: • 400 gram labne peyniri • 1 kutu krema • 1 su bardağı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 2 adet vanilya • 4 adet yumurta …
Devamını oku »Künefe
Malzemesi • 500 gram tuzsuz taze peynir • Kadayıf hamuru • 100 gram tereyağı Şerbeti İçin: • 1 kilo şeker • Çeyrek limon • Şeker ayarı kadar su • Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Künefe Tarifi: Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın. Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı ile …
Devamını oku »Çilekli Kalp Pasta
Malzemeler: Pandispanya için: + 5 adet yumurta + 4 kahve fincanı toz şeker + 4 kahve fincanı un. Krema için: + 2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı tepeleme un + 1 adet yumurta sarısı + 1 paket vanilya + Yarım limon kabuğu rendesi + 2 çorba kaşığı toz şeker. İçi için: + …
Devamını oku »Kayısı Tatlısı
Malzemeler: – yarım kg kuru kayısı – 1 litre su – yarım kg tozşeker – 1 su bardağı portakal suyu – 200 gr taze kaymak – 1 su bardağı fındık içi Kayısı Tatlısı Tarifi : Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin …
Devamını oku »Çilekli Kup
Malzemeler 100 gram çilek dondurma 150 gram çilek 25 gram vanilya dondurma 10 gram çilek sos Çilekli Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Çilekleri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. Üzerinde çilek sosunu gezdirin ve servis edin.
Devamını oku »Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı
Malzemeler: • 1 dilim hazır kek veya pastaban • 1 büyük kase küp doğranmış meyve karışımı (ananas, kiraz, böğürtlen, şeftali) Şeftali Kreması İçin: • 4 adet orta boy şeftali • 6 adet yumurtanın sarısı • 100 gram toz şeker • 50 gram limon suyu • 75 gram tereyağı Hindistancevizi Kreması İçin: • 2 paket konserve Hindistancevizi sütü (1 gün öncesinden …
Devamını oku »