Malzemeler • 3 su bardağı süt • 1 su bardağı portakal suyu • 1 su bardağı irmik • 2 çay bardağı toz şeker • 1 çorba kaşığı margarin • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 adet çubuk tarçın Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Baklava
Malzemeler: • 1 kilo sert buğday unu • 3 adet yumurta • 10 gram tuz İrmikli Kaymak İçin: • 750 ml. süt • 75 gram irmik Şerbeti İçin: • 1kg toz şeker • 450-500 ml su Ayrıca: • 250 gram tereyağı • 500-700 gram Antep fıstığı içi Antep Fıstıklı Baklava Tarifi; İrmikli kaymak için sütü kaynatın. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Ananas Yatağında Frigo
Malzemeler: • 2 çorba kaşığı un • 2 çorba kaşığı pirinç unu • 250 gram pudra şekeri • 3 su bardağı süt • Yarım paket margarin • 1 paket bitter çikolata • 4 çorba kaşığı kakao • 1 adet yumurtanın sarısı • 4-6 adet ananas dilimi Ananas Yatağında Frigo Tarifi; Un ve pirinç ununu bir miktar su ile muhallebi kıvamına …
Devamını oku »Şehriye Tatlısı
Malzemeler: • 1 paket tel şehriye (500 gram) • 30 gram tereyağı Şerbeti için: • 2 su bardağı su • 1 su bardağı toz şeker Şehriye Tatlısı Tarifi: Şehriyeleri geniş bir tencerede yağsız olarak kahverengileşinceye kadar sürekli karıştırarak kızartın. Bu arada şerbeti için kaynar suyun içine şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Ilınmaya bırakın. Şerbeti kızaran şehriyelerin üzerine dökün. Suyunu çekene dek arada …
Devamını oku »Ilık Çikolata Şelalesi
Malzemesi √500 gram tereyağı √ 500 gram bitter çikolata √ 12 adet yumurta √ 150 gram toz şeker √ 75 gram un √ 75 gram toz fındık √ 200 gram beyaz çikolata Ilık Çikolata Şelalesi Tarifi; Benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtalarla şekeri kabartana kadar çırpıcıyla çırpın. Daha sonra erimiş çikolata ve çırpılmış yumurtaları karıştırın. Un ve fındığı ekleyin. Alüminyum kapları yağlayıp unladıktan sonra …
Devamını oku »Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması
Malzemesi 150 gram tel kadayıf 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı su Harcı İçin: 1 çay bardağı ahududu 2 çorba kaşığı doğranmış bitter çikolata 1 çorba kaşığı doğranmış ceviz Kızartmak İçin: 500 gram sıvı yağ Şurubu İçin: 3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu …
Devamını oku »Kupta Ayvalı Keşkül
Malzemesi 1 adet ayva 1 litre süt 200 gram şeker 1 bardak ılık su 50 gram nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya Kupta Ayvalı Keşkül Tarifi; Sütü kaynatın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Su, nişasta ve yumurtayı çırpıcı ile iyice karıştırın. Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça yedirerek karıştırmaya devam edin. 4-5 dakika daha kaynatın. Salep kıvamına geldiğinde …
Devamını oku »Peynir Kremalı Ayva Tatlısı
Malzemesi 2 adet büyük ayva 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 10-12 adet küçük beze 250 gram labne peyniri 30 ml. likit krema Peynir Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi; Ayvaları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp kenarlı bir kaba yerleştirin. Su, şeker, limon suyu ve ayva çekirdeklerini ilave edin. Ağır ateşte ayvalar …
Devamını oku »Kakaolu Badem Ezmesi
Malzemesi 1 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ince çekilmiş badem içi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kakao 1 kase doğranmış kurutulmuş meyve Kakaolu Badem Ezmesi Tarifi; Şerbeti için; şeker ve suyu tencerede karıştırın. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve 15-20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Şerbet …
Devamını oku »Yer Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler √ 225 gram tereyağı √ 3 çorba kaşığı taneli fıstık ezmesi √ 225 gram un √ 50 gram mısır unu √ 115 gram pudra şekeri Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi; Fırını 180 derecede ısınmaya alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve fıstık ezmesini kabın içinde karıştırın. Un çeşitlerini ve şekeri ilave edip kurabiye hamurunu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp avucunuzun içinde …
Devamını oku »