Tatlı Tarifleri

Muz Tatlısı

Malzemeler 5 -6 adet orta boy muz 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1-2 su bardağı un Bir tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 2-3 yemek kaşığı toz şeker Kızartmak İçin: 2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kremşanti Hazırlanışı Yumurta, şeker, süt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine un ilave edip, hafif akıcı bir hamur elde edin. Sıvı yağı …

Devamını oku »

Ballı Helva

Malzemeler 1 su bardağı un 200 gram tereyağı 3-4 yemek kaşığı bal 2-3 yemek kaşığı pekmez Bir tutam tuz Ballı Helva Hazırlanışı Öncelikle unu, bir tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kahverengi olana dek kavurun. Üzerine tereyağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, bal, pekmez ekleyip  3-5 dakika daha kavurun.  Ballı helvayı zevkinize göre tabaklara dizip servisi tamamlayın.

Devamını oku »

Renkli Cupcake

Malzemeler 3 adet yumurta 225 gram toz şeker 200 gram un 125 ml. süt 125 ml. sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Renkli gıda boyaları Üzeri İçin: Kremşanti Hazırlanışı Şekerle yumurtayı homojen hale gelene kadar iyice çırpın. Süt ile sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya koyup tekrar çırpın. Renklendirmek için bir kaç kaba …

Devamını oku »

Paşa Tatlısı

Malzemeler 100 gram margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 kilo süt Kremşanti Hindistancevizi Damla çikolata 150 gram fındık Paşa Tatlısı Hazırlanışı Margarinle unu kavurun. Şekeri, sütü ekleyip muhallebi kıvamı olana kadar pişirin. Bir tepsinin içine her tarafını kaplayacak şekilde hindistancevizi serpin. Muhallebi piştikten sonra Hindistancevizi serpili tepsinin içine, her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Soğumaya bırakın. …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Malzemeler: 4 adet orta boy ayva 2 adet hazır kuşburnu çayı (sallama) 1 kilo toz şeker 5 su bardağı su 3 gram limon tuzu 1 çay kaşığı kurutulmuş lavanta 2 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Ayvaları soyun, enine ikiye kesin. Ayvaları, çekirdeklerle birlikte kuşburnu çayı ilave edilmiş kaynayan suyun içine atın. 10 dakika haşladıktan sonra şekeri ilave edin. Karıştırarak eritin. Şeker …

Devamını oku »

Pay De Pera

Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı 120 gram pudra şekeri 40 gram un 100 gram tereyağı 1 litre su 1 su bardağı toz şeker 1 kilo armut 1 çubuk tarçın 1 adet limonun suyu Yarım tatlı kaşığı vanilya Vanilyalı dondurma Hazırlanışı: 1 litre suyu tencereye aktarın. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte birkaç taşım kaynayınca dilimlenmiş armutları da …

Devamını oku »

Kolay Katmer

Malzemeler: 1 adet hazır yufka veya baklava hamuru 100 gram kaymak 1 su bardağı Antep fıstığı içi 30 gram tereyağı Kolay Katmer Hazırlanışı Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar …

Devamını oku »

Kadayıf

1 kilo kesme kadayıf 150 gram tereyağı 5 damla üzüm pekmezi Ceviz Tatlısı İçin: 600 gram şeker 800 gram su Hazırlanışı Yağ ve pekmezi iyice karıştırın. Kadayıfı ufak ufak didin. Pekmezli yağ ile iyice karıştırın. Küçük fırın tepsisine, 1 parmak kalınlığında yerleştirin. Alttan pişirin, sonra alt-üst yapıp diğer yönünü pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Şerbetin sünmesi gerekir. Sıcak şerbeti, sıcak …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı  şeker 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3 çay bardağı su Hazırlanışı Pirinci suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince, sütü, nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Kaynadıktan sonra kapatın. İsteğe göre üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Devamını oku »

Manisan Buah

Malzemeler 3 adet büyük boy rendelenmiş ayva 750 gram toz şeker 250 gram toz şeker (Süslemek için kullanın) Yarım kahve fincanı taze rendelenmiş zencefil (veya 1 çorba kaşığı toz zencefil de kullanılabilir) Hazırlanışı: Rendelenmiş ayvayı, 750 gram şekeri ve zencefili tencereye aktarıp kaynatın. Suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Süslemek için 250 gram toz şekeri …

Devamını oku »