Malzemeler: • 3 adet büyük boy ayva • 2 su bardağı toz şeker • 1-2 adet çubuk tarçın • 2-3 adet karanfil • 2 su bardağı ıhlamur çayı • Yarım limonun suyu Ayvalı Karışım İçin: • 2 adet elma • 1 adet ayva • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çay kaşığı tarçın • 1 kahve fincanı …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Balkabağı Tatlısı
Malzemeler: • 2 kilo balkabağı • 2 kilo toz şeker • 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: Balkabağının kabuğunu soyup istediğiniz şekilde parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek şekilde şeker serpin, karanfil tanelerini ekleyin. Vaktiniz varsa tencerenin kapağını kapatıp sulanması için bu şekilde birkaç saat bekletin. Vaktiniz yoksa direkt ocağa alın. En kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp oda ısısında soğumaya bırakın. Daha …
Devamını oku »Yeşil Fıstıklı Vanilyalı Panna Cotta
Malzemeler: • 10 gram süt • 25 gram krema • 5 gram şeker • 3 gram yaprak jelatin • 1 adet çubuk vanilya • 10 gram toz yeşil fıstık • Fıstık taneleri (süslemek için) Hazırlanışı Süt, krema, şeker ve çubuk vanilyayı karıştırarak kaynatın. Yaprak jelatini ıslatıp yumuşatın ve tavada eritin. Karışıma ilave edin. Kalıba karışımın yarısını doldurun diğer yarısını da toz yeşil fıstığı ekleyerek …
Devamını oku »Kakaolu Mantar Kurabiye
Malzemeler: • 500 gram fındık tozu • 400 gram pudra şekeri • 4 adet yumurtanın beyazı • 35 gram kakao Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yuvarlak bir şekil verin. Pudra şekerine bulayın. 200 derecede 6 dakika pişirin.
Devamını oku »Bisküvi Evi
Malzemeler: Kurabiye Malzemeleri: • 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 paket vanilya • 4 su bardağı un Royal Icing Malzemeleri: • 3 adet yumurtanın akı • 2 çorba kaşığı gerçek limon suyu • 3,5 su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Mikserin hamur yoğurma …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Malzemeler: • 45 gram krem peynir • 45 gram süt krema • 15 gram toz şeker • Yarım yumurta • 7 gram limon suyu Alt taban bisküvisi: • 3 gram tereyağı • 3 gram şeker • 4 gram pirinç ceviz • 6 gram un Hazırlanışı: Bisküvi malzemelerinin hepsini yoğurun. Bir ufak tepsiye koyup 170 derecede kızarana kadar pişirip soğutun. Kalıbın altına tabanına …
Devamını oku »Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin
Malzemeler: • 20 gram süt krema • 30 gram beyaz çikolata • 45 gram çırpılmış kremşanti • Frambuaz • 3 gram yaprak jelatin Sosu için: • 4 gram frambuaz • 5 gram şeker Hazırlanışı: Süt kremasını kaynatın. Ocaktan alın. Çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Kremşantiyi mikserde kabartıp süt kremasına ekleyin. Yaprak jelatinleri soğuk suda eritip yumuşatın. Suyunu süzüp kısık ateşte …
Devamını oku »Yeşil Çay Dondurması
Malzemeler: • 100 gram vanilyalı dondurma • 1 çorba kaşığı yeşil çay tozu • Vişne ya da şeftalili hazır sos Hazırlanışı: Vanilyalı dondurmayı oda ısısında kısa bir süre beklettikten sonra yeşil çay tozu ile iyice karıştırın. Servis kasesine boşalttığınız dondurmayı 20 dakika süreyle dondurucuda bekletip servis edin. Arzu ederseniz üzerini vişne ya da şeftalili sos ile dekore edebilirsiniz.
Devamını oku »Brownie
Malzemeler: • 20 gram kıyılmış kuvertür çikolata • 20 gram tereyağı • 1 adet yumurta • 15 gram un • 15 gram damla çikolata • 15 gram ceviz içi • 1 gram tuz Hazırlanışı Tereyağı, çikolatayı ve şekerin yarısını benmari usulü eritin. Yumurta ve şekerin diğer yarısını kabartın. Un, damla çikolata, ceviz ve tuzu harmanlayın. Karışımları birbirine ekleyin. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 …
Devamını oku »Profiterol
Profiterol hamuru için: • 80 gram margarin • 1 su bardağı su • 1 yemek kaşığı toz şeker • 1 su bardağı un • 3 adet yumurta Kreması İçin: • 1 litre süt • 1,5 su bardağı toz şeker • 6 çorba kaşığı tepeleme un • 1 paket vanilya • 1 paket kremşanti (toz halinde) • 1 çay bardağı soğuk …
Devamını oku »