Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 75)

Tatlı Tarifleri

Pay De Pera

Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı 120 gram pudra şekeri 40 gram un 100 gram tereyağı 1 litre su 1 su bardağı toz şeker 1 kilo armut 1 çubuk tarçın 1 adet limonun suyu Yarım tatlı kaşığı vanilya Vanilyalı dondurma Hazırlanışı: 1 litre suyu tencereye aktarın. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte birkaç taşım kaynayınca dilimlenmiş armutları da …

Devamını oku »

Kolay Katmer

Malzemeler: 1 adet hazır yufka veya baklava hamuru 100 gram kaymak 1 su bardağı Antep fıstığı içi 30 gram tereyağı Kolay Katmer Hazırlanışı Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar …

Devamını oku »

Kadayıf

1 kilo kesme kadayıf 150 gram tereyağı 5 damla üzüm pekmezi Ceviz Tatlısı İçin: 600 gram şeker 800 gram su Hazırlanışı Yağ ve pekmezi iyice karıştırın. Kadayıfı ufak ufak didin. Pekmezli yağ ile iyice karıştırın. Küçük fırın tepsisine, 1 parmak kalınlığında yerleştirin. Alttan pişirin, sonra alt-üst yapıp diğer yönünü pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Şerbetin sünmesi gerekir. Sıcak şerbeti, sıcak …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı  şeker 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3 çay bardağı su Hazırlanışı Pirinci suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince, sütü, nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Kaynadıktan sonra kapatın. İsteğe göre üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Devamını oku »

Manisan Buah

Malzemeler 3 adet büyük boy rendelenmiş ayva 750 gram toz şeker 250 gram toz şeker (Süslemek için kullanın) Yarım kahve fincanı taze rendelenmiş zencefil (veya 1 çorba kaşığı toz zencefil de kullanılabilir) Hazırlanışı: Rendelenmiş ayvayı, 750 gram şekeri ve zencefili tencereye aktarıp kaynatın. Suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Süslemek için 250 gram toz şekeri …

Devamını oku »

Toblerone Cheesecake

Malzemeler: Keki için: 600 gram krem peynir 230 gram toz şeker 3 adet yumurta 250 ml. krema 120 gram beyaz un 10 gram kabartma tozu 10 gram vanilya Tabanı için: 200 gram Burçak bisküvi 60 gram tereyağı 1 çorba kaşığı bal 50 gram ceviz içi Toblerone sos için: 150 gram çikolata kreması 100 gram toz şeker 50 gram badem 50 …

Devamını oku »

Sütlü Revani

Malzemeler: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker 6 adet yumurta 200 gram un 100 gram irmik 30 gram tereyağı 1 paket vanilya Sütlü Şurup İçin: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker   Sütlü Revani Hazırlanışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya …

Devamını oku »

Çilekli Supangle

Malzemeler 4  su bardağı süt 3 yemek kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram bitter çikolata 1 adet yumurta sarısı 1 paket çilekli kremşanti 5-6 adet çilek Hazırlanışı 1 su bardağı süt ile çilekli kremşantiyi çırpın. Bir tencerede sütü,tozşekeri,mısır nişastasını koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Bir kasede yumurta sarısını çatal ile çırpın.Sütlü  karışımdan azar azar yumurta sarısına ilave …

Devamını oku »

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 litre süt 80 gram bitter çikolata Kremalı bisküvi Üzeri İçin: 1 paket muzlu puding Bisküvili İrmik Tatlısı Hazırlanışı İrmik, şeker, süt hepsini muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ardında parça parça çikolata ekleyin, eriyene kadar pişirin ve borcama dizin. Bisküvileri irmiğin üzerine dökün. Muzlu pudingi pişirip en üste döküp spatula ile …

Devamını oku »

Armutlu Tart

Malzemeler: 4 adet büyük boy armut 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 adet yumurtanın akı 3 yemek kaşığı soğuk su 100 gram margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için) Hazırlanışı: Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu …

Devamını oku »
Deneme bonusu