Malzemeler 240 gram leblebi tozu 180 gram şeker 500 ml. süt 1.300 gram vanilyalı dondurma 5 gram tarçın 100 gram fıstık 50 gram tahin 250 gram tereyağı Ateş Tatlısı Hazırlanışı Tavada tereyağını eritin ve leblebi tozunu kavurun ardından soğumaya bırakın. Büyük bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dökün. Dipfrizde bir gün boyunca bekletin. Servis ederken üzerine karamel sos …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
İrmik Helvası
Malzemeler: 500 gram irmik 1 kilo toz şeker 1,5 lt su 100 gram tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 50 gram tuzsuz ve kabuksuz çiğ badem içi Hazırlanışı: Şurubu için; Su ve şekeri yoğun bir şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Yağları tencerede ısıtın. İrmik ve badem içlerini ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Şerbeti …
Devamını oku »Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı
Malzemeler 500 gram balkabağı 500 gram ayva 100 gram böğürtlen 10 adet karanfil 600 gram toz şeker Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Kabak ve ayvadan parizyen kaşık yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarın. Ardından fırın poşetine koyun. Böğürtlen, karanfiller ve toz şekeri ekledikten sonra fırın poşetinin ağzını bağlayın. Geniş bir fırın tepsisinin içine 3 bardak su dökün. Poşeti tepsiye koyun. Önceden ısıttığınız …
Devamını oku »Muz Tatlısı
Malzemeler 5 -6 adet orta boy muz 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1-2 su bardağı un Bir tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 2-3 yemek kaşığı toz şeker Kızartmak İçin: 2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kremşanti Hazırlanışı Yumurta, şeker, süt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine un ilave edip, hafif akıcı bir hamur elde edin. Sıvı yağı …
Devamını oku »Ballı Helva
Malzemeler 1 su bardağı un 200 gram tereyağı 3-4 yemek kaşığı bal 2-3 yemek kaşığı pekmez Bir tutam tuz Ballı Helva Hazırlanışı Öncelikle unu, bir tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kahverengi olana dek kavurun. Üzerine tereyağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, bal, pekmez ekleyip 3-5 dakika daha kavurun. Ballı helvayı zevkinize göre tabaklara dizip servisi tamamlayın.
Devamını oku »Renkli Cupcake
Malzemeler 3 adet yumurta 225 gram toz şeker 200 gram un 125 ml. süt 125 ml. sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Renkli gıda boyaları Üzeri İçin: Kremşanti Hazırlanışı Şekerle yumurtayı homojen hale gelene kadar iyice çırpın. Süt ile sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya koyup tekrar çırpın. Renklendirmek için bir kaç kaba …
Devamını oku »Paşa Tatlısı
Malzemeler 100 gram margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 kilo süt Kremşanti Hindistancevizi Damla çikolata 150 gram fındık Paşa Tatlısı Hazırlanışı Margarinle unu kavurun. Şekeri, sütü ekleyip muhallebi kıvamı olana kadar pişirin. Bir tepsinin içine her tarafını kaplayacak şekilde hindistancevizi serpin. Muhallebi piştikten sonra Hindistancevizi serpili tepsinin içine, her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Soğumaya bırakın. …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Malzemeler: 4 adet orta boy ayva 2 adet hazır kuşburnu çayı (sallama) 1 kilo toz şeker 5 su bardağı su 3 gram limon tuzu 1 çay kaşığı kurutulmuş lavanta 2 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Ayvaları soyun, enine ikiye kesin. Ayvaları, çekirdeklerle birlikte kuşburnu çayı ilave edilmiş kaynayan suyun içine atın. 10 dakika haşladıktan sonra şekeri ilave edin. Karıştırarak eritin. Şeker …
Devamını oku »Pay De Pera
Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı 120 gram pudra şekeri 40 gram un 100 gram tereyağı 1 litre su 1 su bardağı toz şeker 1 kilo armut 1 çubuk tarçın 1 adet limonun suyu Yarım tatlı kaşığı vanilya Vanilyalı dondurma Hazırlanışı: 1 litre suyu tencereye aktarın. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte birkaç taşım kaynayınca dilimlenmiş armutları da …
Devamını oku »Kolay Katmer
Malzemeler: 1 adet hazır yufka veya baklava hamuru 100 gram kaymak 1 su bardağı Antep fıstığı içi 30 gram tereyağı Kolay Katmer Hazırlanışı Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar …
Devamını oku »