Malzemeler: 230 ml. süt 300 ml. krema 200 gram şeker 10 adet yumurta sarısı 1 adet çubuk vanilya 200 gram balkabağı püresi Hazırlanışı Süt, krema ve vanilyayı kaynatın, yumurta ve şekeri köpürtün ve yavaşça süte ilave edin. Balkabağı püresini ekleyin. Karışımı kaplara doldurun ve 150 derecede 1,5 saat süreyle pişirin. 12 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kremalı Mini Milföy Pastacıklar
Malzemeler: 10 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta Yarım litre süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 160 gram beyaz çikolata Süslemek İçin: Şeker hamuru Hazırlanışı: Kreması için; Orta boy bir tencerede 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri çırparak karıştırın, karışıma 3 çorba kaşığı unu ekleyerek macun kıvamına getirin, daha sonra yarım litre sütü …
Devamını oku »Narlı Pembe Pasta
Malzemeler: 2 adet nar 4 su bardağı un 4 adet yumurta 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı kahve 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 150 gram tereyağı 1 su bardağı tozşeker Krema için: 3 su bardağı nar suyu 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 3.5 çorba …
Devamını oku »Muzlu Magnolia Puding
Malzemeler Yarım litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 paket muzlu bebe bisküvisi 3 adet muz Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Malzemeler: Bisküvili Karışımı İçin: 2 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı süt 1 çay kaşığı tarçın Peynirli Karışım İçin: 2 paket labne peniri 100 gram krem peynir 3 adet yumurta 1 kahve fincanı toz şeker 1 kahve fincanı krema 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı nişasta Üzeri İçin: File badem-Antep Fıstığı …
Devamını oku »Elma Şekerleri
Klasik Elma Şekeri(6 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı glikoz 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı limon suyu Gıda boyası (iğne ucu kadar) 6 adet elma Hazırlanışı: Şekeri, suyu ve glikozu kısık ateşte fokurdamaya başlayana kadar tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Fokurdarken üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın. Limon suyu ve gıda boyasını ekleyip …
Devamını oku »Elmalı Crumble
Malzemeler: 1 top dondurma 1 dal taze nane 2 gram pudra şekeri 140 gram yeşil elma Hamuru İçin: 50 gram tereyağı 50 gram toz şeker 75 gram un 15 gram toz badem 1 tutam tuz 2 gram toz tarçın Hazırlanışı: Crumble hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabına aktarıp yarım saat dinlendirin. İç harcı için; Elmaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini …
Devamını oku »Labneli Kedidili Pastası
Malzemeler: 2 paket labne peyniri (400 gram) 100 ml. krema 1 paket kremşanti 5-6 adet kiraz şekerlemesi 3-4 adet incir reçeli (süzülmüş) 10-12 adet kedidili bisküvi 3 dilim ananas Labneli Kedidili Pastası Hazırlanışı: Toz kremşantiyi 100 ml. krema ile sertleşene dek mikser yardımı ile çırpın. Labneyi ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Labneli karışımı buzdolabına aktarıp diğer malzemeleri hazırlayana dek 15 …
Devamını oku »Orman Meyveli Elmasiye
Malzemeler: 1 litre su 200 gram toz şeker 40 gram jelâtin 200 gram taze orman meyveleri 50 gram frenk üzüm Hazırlanışı: Su ve şekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk suda çözdürdüğünüz jelatini şekerli karışıma ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Orman meyvelerini slikon esnek bir kabın içine yerleştirin. Kabın içini şekerli karışım ile doldurun. Kıvam alana dek buzdolabında …
Devamını oku »Karanfilli Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler: • 60 gram kuvertür siyah çikolata • 45 gram margarin • 1 adet yumurta • 15 gram un • 30 gram şeker • 1 gram vanilya • 1 gram tuz Hazırlanışı: Yumurtanın beyazını tuz ile kabartın. Yağ ile çikolatayı eritip soğutun. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ilave edin. Un ve vanilyayı yedirin. Şekeri ekleyin. Kabartılmış yumurtayı katın. Yağlanmış kalıplara koyun. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 …
Devamını oku »