Malzemeler: 80 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı tarçın 40 gram tereyağı (oda ısısında) 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin. Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kasefe Tatlısı
Malzemeler 600 gram kayısı (Erzincan Kasefelik kayısı) 900 gram şeker Su 4 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı) Yarım çay bardağı iri ceviz içi Çeyrek çay bardağı Antep fıstığı Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz kayısıları bir tencereye alın, şekeri ekleyin, üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Kayısılar çok yumuşamadan; hafif dişe gelecek hale geldiğinde ocaktan alın. Hafif sulu kalacak …
Devamını oku »Pekmez Helvası
Malzemeler 1 su bardağı dut pekmezi 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 2-2,5 su bardağı su 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile …
Devamını oku »Kalp Çikolata
Malzemeler: 160 gram bitter çikolata 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi 2 çorba kaşığı kavrulmamış badem içi 5-6 adet kiraz şekerlemesi 1 çorba kaşığı kurutulmuş gül goncası (Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz.) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıydıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam kabın içine aktarın. Başka bir kabın içini de su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca içi çikolata dolu kaseyi kabın …
Devamını oku »Çilekli Panna Cotta
Malzemeler: 2 paket krema (400 ml.) 1,5 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin 1 su bardağı toz şeker 500 ml. süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1 paket beyaz çikolata (80 gram) 1 su bardağı taze çilek püresi Hazırlanışı: Sütü, jelatini ve nişastayı karıştırın. Jelatinin iyice eriyip çözülmesi için bekletin. Kremayı ve şekeri iyice çırpıp sos …
Devamını oku »Balkabaklı Panna Cotta
Malzemeler Yarım litre süt Yarım litre krema 4 adet yaprak jelatin 3 gram yaprak jelatin 200 gram toz şeker 200 gram balkabağı Hazırlanışı Süt, krema, vanilya ve toz şekeri bir tencereye alın. Fokurdayıncaya kadar yavaş bir şekilde kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslattıktan sonra karışımın içine salın. Tatlıyı servis kaselerine bölüştürerek donmaya bırakın. Balkabağını ayrı bir tencereye alın, 100 gram toz …
Devamını oku »Beze (Mereng)
Malzemeler 3 adet yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz İsteğe bağlı olarak gıda boyası Hazırlanışı: Oda ısısındaki yumurta aklarının içine toz şekeri ekleyin. Mutlaka cam bir karıştırma kabı olmalı ve kesinlikle içinin kuru olmasına özen göstermelisiniz. Mikserle düşük ayarda en az 10 dakika boyunca çırpın. Yüksek ayarda da 5 dakika çırpıp şekerin tamamen eridiğinden emin olun. …
Devamını oku »Havuçlu Kek
Malzemeler 7 adet yumurta 450 gram şeker 425 gram un 200 gram sıvı yağ 300 gram yoğurt 200 gram ceviz 10 gram tarçın 15 gram kabartma tozu 250 gram havuç Hazırlanışı Şeker ve yumurtayı krema kıvamında çırpın. Un, sıvı yağ, yoğurt, tarçın, kabartma tozu, rendelenmiş havuç ve iri doğranmış cevizi ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 dereceye ayarlı fırında …
Devamını oku »Çilek Soslu Melek Pastası
Malzemeler Pandispanya İçin: 5 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın Kreması İçin: 2 adet yumurta Yarım litre süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 160 gram beyaz çikolata Çilek Sosu İçin: 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 2 tatlı …
Devamını oku »Badem Ezmesi
Malzemeler 250 gram toz badem 250 gram pudra şekeri 1 adet yumurta akı Hazırlanışı Toz badem, yumurta akı ve pudra şekerini bir kapta yoğurun. Mermer tezgahın üzerine alarak elinizle uzun çubuk halinde yuvarlayın. Bıçakla küçük parçalara keserek servis tabağına alın. Yeşil fıstıkla süsleyip servis edin.
Devamını oku »