Malzemeler 1 litre süt 180 gram şeker 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 40 gram nişasta 1 adet yumurta 1 paket vanilya Sütlaç Hazırlanışı Ayıklayıp yıkadığınız pirinci tencereye alıp suyunu çekinceye kadar haşlayın. Süt, pirinç ve vanilyayı pirinçler iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı ayrı bir kapta iki kaşık suyla açarak tencereye ilave edin, 5 dakika daha kaynatmaya …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Elmalı Tatlı
Malzemeler: > 4 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı kuru üzüm > 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini > 1 tatlı kaşığı tarçın > 3 çorba kaşığı esmer toz şeker > 30 gram tereyağı Servis İçin: > Vanilyalı dondurma > Hazır çilek veya çikolata sosu > Çeyrek hazır yufka Elmalı Tatlı Hazırlanışı: Yufkaları küçük üçgenler halinde kesin. …
Devamını oku »Lokma Tatlısı
Malzemeler: • 2 su bardağı un • 20 gram yaş maya • 1,5 çay bardağı ılık su • 1 tutam tuz • 50 gram tereyağı • Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı su • 1 çay kaşığı limon suyu Lokma Tatlısı Tarifi: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …
Devamını oku »Portakallı Panna Cotta
Malzemeler: Portakal Sos İçin: > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı su > 2 yemek kaşığı nişasta > Yarım su bardağı şeker Panna Cotta İçin: > 2 paket süt kreması (400 gram) > 6 yemek kaşığı pudra şekeri > 2 yemek kaşığı toz jelatin > 1 paket vanilya > 2 su bardağı süt > 2 yemek kaşığı …
Devamını oku »Vişne Soslu Cheesecake
Malzemeler: Altı tabanı için: > 2 paket burçak bisküvi > 125 gram tereyağı > 20 gram kırık ceviz Kreması için: > 4 adet yumurta > 3 kutu krem peynir veya 500 gram tuzsuz lor peynir > 3 çorba kaşığı yoğurt > Vanilya Üzerinin Sosu İçin: > 1 paket dondurulmuş vişne > Yarım litre vişne suyu > 3 kaşık mısır nişastası …
Devamını oku »Sütlü Tatlı
Malzemeler: > 800 ml. süt > 200 ml. krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 4 yaprak jelatin > 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!) > 1 çay bardağı toz şeker Üzeri İçin: > 4-5 adet taze çilek > 4 adet şemsiye çikolata Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden …
Devamını oku »Süt Helvası
Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 2 su bardağı un > 8 su bardağı süt > 4,5 su bardağı toz şeker > 1 çay kaşığı vanilya > Tahin (Servis tabağının altına) > Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı) Hazırlanışı: Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Sütlü Kabak Tatlısı
Malzemeler: > 3 su bardağı süt > 2 kilo kabak (Tercihen tam olgunlaşmamış) > 6 su bardağı şeker > 10 adet ceviz Sütlü Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabağı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Çok kısık ateşte, 2 saat boyunca pişirin. Karamelize olmuş kabağı fırın tepsisine aktarın. Üzerine 3 su bardağı sütü dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında …
Devamını oku »Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake
Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …
Devamını oku »Suyun Ötesi
Malzemeler 160 gram irmik 300 gram un 1,5 litre süt 900 gram şeker 13 adet yumurta 1 litre krema 20 gram tereyağı Suyun Ötesi Hazırlanışı Bir tencerede 700 gram şeker, süt ve kremayı kaynatıp şerbet elde edin ve ılımaya bırakın. 13 adet yumurtanın beyazını bir kabın içerisinde çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta kalan şekerle çırpın. Şerbet hariç tüm …
Devamını oku »