Vişneli Anneanne Kurabiyesi İçin Malzemeler: 450 gram un 125 gram pudra şekeri 150 gram margarin veya tereyağı 3 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya Vişne taneleri 1 adet yumurtanın akı (2 Tepsi İçin) Vişneli Anneanne Kurabiyesi Hazırlanışı: Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına veya mutfak robotunun yoğurma aparatına aktarın. …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Frambuazlı Trileçe
Frambuazlı Trileçe İçin Malzemeler Kek İçin: 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 4 su bardağı soğuk süt 5 yemek kaşığı toz şeker 200 ml. krema Frambuaz Sos İçin: 1 su bardağı frambuaz 1 çay bardağı toz şeker …
Devamını oku »Un Helvası
Un Helvası İçin Malzemeler: • 5 kahve fincanı (tepeleme) un • 4 kahve fincanı (silme) toz şeker • 5 su bardağı su • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi Hazırlanışı: Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip …
Devamını oku »Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik) Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …
Devamını oku »Milföylü Çilek Tatlısı
Milföylü Çilek Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet milföy Hamuru 100 gram çilek 5 adet yumurta sarısı 1 bardak portakal suyu 1 paket vanilya 100 gram şeker (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yumurta sarısı, 100 gram şeker, portakal suyunu derin bir kaba koyup vanilya ile kısık ateşte krema haline gelinceye kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra soğumaya bırakın. 2 adet milföy hamurunu merdane …
Devamını oku »Çikolatalı Çilek Topları
Çikolatalı Çilek Topları İçin Malzemeler: 150 gram bitter çikolata 100 gram çilek 40 gram fındık 30 gram ceviz 30 gram yaban mersini 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi 30 gram badem 5 adet kuru kayısı (4 Kişilik) Hazırlanışı Fındık badem ve cevizi küçük parçalar haline gelene kadar ezin ve ya parçalayın. Kayısı ve çileği zar büyüklüğünde veya zevkinize göre doğrayın. Benmari …
Devamını oku »Bici Bici
Bici Bici İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik) Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …
Devamını oku »Yaz Pudingi
Yaz Pudingi Malzemeler: Kek İçin: 3 adet yumurta 220 gram toz şeker 125 ml. süt 125 ml. sıvı yağ 225 gram un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sos İçin: 150 gram böğürtlen 300 ml. su 200 gram şeker Süsleme İçin: Frambuaz Çilek Kremşant Yaz Pudingi Hazırlanışı: Kek için; Yumurtaları şekerle çırpın. içine süt ve sıvı yağı ilave edin …
Devamını oku »Süt Karameli Dolgulu Bisküviler
Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil Yarım çay kaşığı toz karanfil Açmak için nişasta (1 küçük kase) Üzeri için: 1 çorba kaşığı pudra şekeri Süt karameli …
Devamını oku »