Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 55)

Tatlı Tarifleri

Pop Tart

Pop Tart Tarifi Pop Tart İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı tuzsuz tereyağı (parçalar halinde) 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı süt Üzerine Sürmek İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Reçelli İç Malzemesi: ¾ su bardağı reçel (veya marmelat) 1 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Çilekli Tatlı

Çilekli Tatlı Tarifi Çilekli Tatlı İçin Malzemeler: Yarım litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 paket vanilya 1 kutu krema (200 ml.) 500 gram çilek 1 paket krokan (80-100 gr) Çilekli Tatlı Hazırlanışı: Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Tarifi Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı İçin Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin, …

Devamını oku »

Avokado Mousse

Avokado Mousse Tarifi Avokado Mousse İçin Malzemeler: 2 adet olgunlaşmış avokado (avokadonun kabuğuna parmağınızı bastırdığınızda çok hafif içeri giriyorsa olgunlaşmış demektir) 5-6 adet hurma (yumuşayana kadar iyi suda bekletilmiş) 70 gram kakao Avokado Mousse Hazırlanışı: Avokadoları soyun, hurmaları sudan alın ve çekirdeklerini çıkartın. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz olana dek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Zevkinize göre hurma sayısını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu tatlı ile yüksek miktarda lif, antioksidan, magnezyum, …

Devamını oku »

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi Fırın Sütlaç İçin Malzemeler: 1,5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 litre süt 2-3 adet damla sakızı Kavrulmuş fındık içi Fırın Sütlaç Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin …

Devamını oku »

İncirli Hurmalı Toplar

İncirli Hurmalı Toplar Tarifi İncirli Hurmalı Toplar İçin Malzemeler: 10 adet kuru hurma 5 adet kuru incir 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 çay bardağı süt İncirli Hurmalı Toplar Hazırlanışı: Tüm malzemeleri robotta çekip top haline getirin. Arzu ederseniz susama batırılabilirsiniz.

Devamını oku »

Cevizli Balkabaklı Cheesecake

Cevizli Balkabaklı Cheesecake Tarifi Cevizli Balkabaklı Cheesecake İçin Malzemeler: 1 kilo balkabağı 50 ml. su 80 gram şeker 400 gram labne peyniri 165 gram şeker 140 gram yumurta Vanilya 1 çay kaşığı tarçın 30 gram krema 1 paket yulaflı bisküvi 80 gram tereyağı Ceviz Cevizli Balkabaklı Cheesecake Hazırlanışı: Balkabağının kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Bir tencereye kabakları yerleştirin, üzerine şekeri yayın ve suyu …

Devamını oku »

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 büyük dilim kabak Sönmüş kireç Şeker Karanfil Portakal Tahin Kaymak Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip 3 gün boyunca sönmüş kireçte bekletin. Daha sonra temizliğinden emin olana kadar iyice yıkayın. Kabaklara şeker ilave edin. Portakal ve karanfili de ekleyip kaynatın. Soğuduktan sonra tahin ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Devamını oku »

Crazy Fruity Bread

Crazy Fruity Bread Tarifi Crazy Fruity Bread Malzemeler: 10 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı sıvı yağ Yarım fincan ceviz Yarım fincan yaban mersini Yarım fincan Antep karası Yarım fincan kuru üzüm Yarım fincan yulaf 2 su bardağı çekilmiş bayat ekmek (un şeklinde) Yarım su bardağı Hindistancevizi 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket krema Şurubu İçin: …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi Ayva Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet ayva (500 gram) 3 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 2 adet kakule 2 adet karanfil 2 adet küp şeker büyüklüğünde lohusa şekeri Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Su, toz şeker ve lohusa şekerini bir tencereye koyun. Ayvaları soyup, ikiye bölün ve tencereye ekleyin. Kakule, karanfili attıktan sonra yaklaşık olarak 40 – 45 dakika pişirin. …

Devamını oku »
Deneme bonusu