Geleneksel Türk tatlarının adresi Hacı Sayid’den bayram için evinizde yapabileceğiniz cevizli baklava tarifi… Cevizli Baklava 1 kg baklavalık buğday unu 3 yumurta 15 gr tuz 300 gr su 350 gr öğütülmüş ceviz içi Şerbet İçin; 1 kg şeker 400 gr su yarım limon suyu 40*60 cm tepsisi (büyük boy fırın tepsisi) Hamurun hazırlanması: Mermer tezgâhı veya pürüzsüz tahta masa üzerine …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Profiterol
Profiterol İçin Malzemeler: Profiterol hamuru için: 80 gram margarin 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması İçin: 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (toz halinde) 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için) Sosu İçin: 100 …
Devamını oku »Çilekli Tatlı
Çilekli Tatlı Hazırlanışı: 500 ml. sütü, 100 gr şekeri, 1 adet yumurtanın sarısını ve 2 çorba kaşığı mısır nişastasını tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 2 çorba kaşığı tereyağını, 2 çay kaşığı vanilyayı ve 200 gr labne peynirini ilave edin. Mikserle iyice çırpın. LAV Laura Kapaklı Saklama Kabına ufalanmış vanilyalı keki …
Devamını oku »Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı Malzemeler: Trileçe Keki İçin : 1,5 çay bardağı toz şeker 4 adet yumurta 1 bardak un (su bardağı) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak soğuk süt (su bardağı) Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket) Karamel Sos İçin: 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek …
Devamını oku »Waffle
Waffle Malzemeler: > 150 gram un > 1 çorba kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı kabartma tozu > 1 çay kaşığı vanilya > 1 adet yumurta > 50 gram yoğurt > 30 gram tereyağı > 150 ml. süt > Bir tutam tuz Hazırlanışı: Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Bir karıştırma kabının içine unu, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin. …
Devamını oku »Portakallı İrmik Tatlısı
Portakallı irmik tatlısı için malzemeler; 3 su bardağı süt 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet çubuk tarçın Portakallı irmik tatlısı tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının içinden çıkartın ve rendelenmiş …
Devamını oku »Damla Sakızlı Anne Muhallebisi
Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Malzemeler: 1 litre süt 1,5 çay bardağı mısır nişastası 1-2 parça damla sakızı 1 paket vanilya 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket bisküvi ya da kurabiye Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Hazırlanışı: Sütü tencereye alın, nişastayı ve şekeri ekleyerek iyice çırpın. Damla sakızını ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala …
Devamını oku »Çilekli Ekler
Çilekli Ekler Malzemeler: 50 gram su 50 gram tereyağı 50 gram süt 80 gram un 2 adet yumurta Pastacı kreması Çilekli Ekler Hazırlanışı: Su, tereyağı ve sütü bir arada kaynattıktan sonra içine un ekleyin. 5 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı bir mayonez tenceresine alın. Çırpma teli yardımıyla yumurtaları yavaşça hamura yedirin. Teflon bir tepsinin içine sıkma …
Devamını oku »Cevizli Milföy Tatlı
Cevizli Milföy Tatlı Malzemeler: 12 adet hazır kare milföy hamur 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Pudra şeker Kreması İçin: 500 ml. süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı krema 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Süslemek İçin: Ceviz içi Portakal kabuğu …
Devamını oku »Antepfıstıklı Tatlı
Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler: Antepfıstıklı Harç İçin: Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı 3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker Çay kaşığını ucu ile tarçın Yeteri kadar süt Hamur İçin: 7 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı fındık tozu 125 gram …
Devamını oku »