Fırın Sütlaç Tarifi Fırın Sütlaç İçin Malzemeler: 1,5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 litre süt 2-3 adet damla sakızı Kavrulmuş fındık içi Fırın Sütlaç Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
İncirli Hurmalı Toplar
İncirli Hurmalı Toplar Tarifi İncirli Hurmalı Toplar İçin Malzemeler: 10 adet kuru hurma 5 adet kuru incir 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 çay bardağı süt İncirli Hurmalı Toplar Hazırlanışı: Tüm malzemeleri robotta çekip top haline getirin. Arzu ederseniz susama batırılabilirsiniz.
Devamını oku »Cevizli Balkabaklı Cheesecake
Cevizli Balkabaklı Cheesecake Tarifi Cevizli Balkabaklı Cheesecake İçin Malzemeler: 1 kilo balkabağı 50 ml. su 80 gram şeker 400 gram labne peyniri 165 gram şeker 140 gram yumurta Vanilya 1 çay kaşığı tarçın 30 gram krema 1 paket yulaflı bisküvi 80 gram tereyağı Ceviz Cevizli Balkabaklı Cheesecake Hazırlanışı: Balkabağının kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Bir tencereye kabakları yerleştirin, üzerine şekeri yayın ve suyu …
Devamını oku »Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 büyük dilim kabak Sönmüş kireç Şeker Karanfil Portakal Tahin Kaymak Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip 3 gün boyunca sönmüş kireçte bekletin. Daha sonra temizliğinden emin olana kadar iyice yıkayın. Kabaklara şeker ilave edin. Portakal ve karanfili de ekleyip kaynatın. Soğuduktan sonra tahin ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.
Devamını oku »Crazy Fruity Bread
Crazy Fruity Bread Tarifi Crazy Fruity Bread Malzemeler: 10 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı sıvı yağ Yarım fincan ceviz Yarım fincan yaban mersini Yarım fincan Antep karası Yarım fincan kuru üzüm Yarım fincan yulaf 2 su bardağı çekilmiş bayat ekmek (un şeklinde) Yarım su bardağı Hindistancevizi 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket krema Şurubu İçin: …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı Tarifi Ayva Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet ayva (500 gram) 3 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 2 adet kakule 2 adet karanfil 2 adet küp şeker büyüklüğünde lohusa şekeri Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Su, toz şeker ve lohusa şekerini bir tencereye koyun. Ayvaları soyup, ikiye bölün ve tencereye ekleyin. Kakule, karanfili attıktan sonra yaklaşık olarak 40 – 45 dakika pişirin. …
Devamını oku »Narlı ve Kakaolu Cupcake
Narlı ve Kakaolu Cupcake Tarifi Narlı ve Kakaolu Cupcake İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı Yarım su bardağı kakao 1 su bardağı sıcak su 1,5 su bardağı toz şeker 2 adet yumurta 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması İçin: 150 gram tereyağı 200 gram pudra şekeri 2 çorba kaşığı süt Üzeri İçin: 1 adet narın taneleri …
Devamını oku »Muzlu ve Çikolatalı Cupcake
Muzlu ve Çikolatalı Cupcake Tarifi Muzlu ve Çikolatalı Cupcake İçin Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet muz 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı kakao Üzeri İçin: Damla çikolata Muzlu ve Çikolatalı Cupcake Hazırlanışı: Öncelikle muzu mutfak robotuna alıp ezin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve …
Devamını oku »Kakaolu ve Krokanlı Toplar
Kakaolu ve Krokanlı Toplar Tarifi Kakaolu ve Krokanlı Toplar İçin Malzemeler: 4-5 büyük dilim ufalanmış kek (tercihen artan kekler) 2 paket bitter çikolata (160 gram) 100 ml. krema 1 küçük paket (80-100 gram) ufalanmış fındık veya ceviz krokan 1 kahve fincanı kakao Kakaolu ve Krokanlı Toplar Hazırlanışı: Trüf toplar için; Çikolatayı krema ile birlikte benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatalı karışımı ufalanmış kek parçalarının üzerine dökün. Avucunuzun içinde …
Devamını oku »Volkan Kek
Volkan Kek Tarifi Volkan Kek İçin Malzemeler: 3 çorba kaşığı margarin 80 gram bitter çikolata 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kakao 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı un Volkan Kek Hazırlanışı: Margarini ve çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtaları ve şekeri mutfak robotunda, yaklaşık on dakika boyunca beyazlaşıncaya kadar çırpın. Erittiğiniz çikolatayı yumurta margarin karışımına yavaş yavaş alttan üste doğru havalandırarak ilave edin. Kalan tüm malzemeyi ayrı bir …
Devamını oku »