Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi (4 Kişilik) Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi İçin Malzemeler: 1 paket Kent Borringer Kazandibi 3,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 kase kavrulmuş tel kadayıf 1 küçük kase Antepfıstığı içi Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi Hazırlanışı: Kazandibi tatlısı için; Kent Borringer Kazandibi’ni paketi üzerinde verilen tarife göre pişirin. …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Ev Yapımı Sneakers
Ev Yapımı Sneakers (4 – 6 Kişilik) Ev Yapımı Sneakers İçin Malzemeler 1,5 – 2 su bardağı fındık Alt Tabanı İçin: 175 gram tereyağı (yarısı margarin olabilir) 1 su bardağının dörtte üçü pudra şekeri 2 su bardağı un Karamelli Kısmı İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı krema 1 dolu yemek kaşığı tereyağı …
Devamını oku »Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar
Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar (4 Kişilik) Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar İçin Malzemeler: 75 ml. su Yarım su bardağı toz şeker 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı toz şeker Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar Hazırlanışı: Su ile toz şekeri küçük bir sos tenceresinde karıştırarak şurup kıvamına gelene dek hazırlayın. İnce ince …
Devamını oku »Naneli Karadut Sorbe
Naneli Karadut Sorbe (4 Kişilik) Naneli Karadut Sorbe İçin Malzemeler 2 bardak saplarından ayrılmış karadut 2 çorba kaşığı bal 12 dal taze nane Yarım limonun suyu Naneli Karadut Sorbe Hazırlanışı Mutfak robotuna koyduğunuz dutların üzerine 2 dolu çorba kaşığı bal gezdirip, robotu çalıştırın. Dutlar tamamen parçalanmaya başlayınca, limon suyunu ilave edin. Bu karışımı bir kaba alın ve havanda ezerek parçalanmış …
Devamını oku »Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı
Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler : Tabanı İçin: 1 adet rondoda çekilmiş ekmek 125 gram tereyağı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Kreması İçin: 300 gram labne peyniri 1 çay bardağı toz şeker 200 ml. süt kreması (1 paket) 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı toz jelatin Vişne Sosu İçin: …
Devamını oku »Bayat Ekmek Helvası
Bayat Ekmek Helvası Tarifi Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler: 3 su bardağı rondodan çekilmiş bayat ekmek (Kabukları dahil) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya Bayat Ekmek Helvası Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı sütü kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ılınınca vanilyayı ilave edip karıştırın. Başka bir …
Devamını oku »Elmalı ve Tarçınlı Turta
Elmalı ve Tarçınlı Turta Tarifi Elmalı ve Tarçınlı Turta İçin Malzemeler: 2 adet yumurta ¾ su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı su 1 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı Yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 adet büyük boy elma 1 çorba kaşığı tarçın Elmalı ve Tarçınlı Turta Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte …
Devamını oku »Çilekli Çikolatalı Shortcake
Çilekli Çikolatalı Shortcake Tarifi Çilekli Çikolatalı Shortcake İçin Malzemeler: Kek İçin: 2 adet yumurta 10 gram su 60 gram toz şeker 100 gram un 5 gram kabartma tozu 15 gram kakao Kreması İçin: 250 gram krema 75 gram beyaz çikolata 3 gram jelatin 50 gram çırpılmış krem şanti 25 gram toz şeker Çilek Sos İçin: 100 gram çilek 30 gram şeker 3 damla …
Devamını oku »Cevizli Milföy Tatlı
Cevizli Milföy Tatlı Tarifi Cevizli Milföy Tatlı İçin Malzemeler: 12 adet hazır kare milföy hamur 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Pudra şeker Kreması İçin: 500 ml. süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı krema 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Süslemek İçin: …
Devamını oku »Brownimsi Tarifi
Brownimsi Malzemeler (4 – 6 Kişilik) 2 adet yumurta 1 çay bardağı keçiboynuzu özü pekmezi Yarım çay bardağı süt 2/3 çay bardağı kakao 1,5 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı fındık 50 gram en az yüzde 70 kakao oranında bitter çikolata Hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kullanacağınız fırın kabını pişirme kağıdı ile …
Devamını oku »