Güllaç (6 Kişilik) Güllaç Malzemeler 100 gram güllaç 750 gram süt 150 gram toz şeker 100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış) 5 gram gül suyu Çilek veya nar (Üzerine dekor için) Güllaç Hazırlanışı Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi
Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi (4 Kişilik) Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi İçin Malzemeler: 1 paket Kent Borringer Kazandibi 3,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 kase kavrulmuş tel kadayıf 1 küçük kase Antepfıstığı içi Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi Hazırlanışı: Kazandibi tatlısı için; Kent Borringer Kazandibi’ni paketi üzerinde verilen tarife göre pişirin. …
Devamını oku »Ev Yapımı Sneakers
Ev Yapımı Sneakers (4 – 6 Kişilik) Ev Yapımı Sneakers İçin Malzemeler 1,5 – 2 su bardağı fındık Alt Tabanı İçin: 175 gram tereyağı (yarısı margarin olabilir) 1 su bardağının dörtte üçü pudra şekeri 2 su bardağı un Karamelli Kısmı İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı krema 1 dolu yemek kaşığı tereyağı …
Devamını oku »Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar
Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar (4 Kişilik) Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar İçin Malzemeler: 75 ml. su Yarım su bardağı toz şeker 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı toz şeker Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar Hazırlanışı: Su ile toz şekeri küçük bir sos tenceresinde karıştırarak şurup kıvamına gelene dek hazırlayın. İnce ince …
Devamını oku »Naneli Karadut Sorbe
Naneli Karadut Sorbe (4 Kişilik) Naneli Karadut Sorbe İçin Malzemeler 2 bardak saplarından ayrılmış karadut 2 çorba kaşığı bal 12 dal taze nane Yarım limonun suyu Naneli Karadut Sorbe Hazırlanışı Mutfak robotuna koyduğunuz dutların üzerine 2 dolu çorba kaşığı bal gezdirip, robotu çalıştırın. Dutlar tamamen parçalanmaya başlayınca, limon suyunu ilave edin. Bu karışımı bir kaba alın ve havanda ezerek parçalanmış …
Devamını oku »Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı
Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler : Tabanı İçin: 1 adet rondoda çekilmiş ekmek 125 gram tereyağı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Kreması İçin: 300 gram labne peyniri 1 çay bardağı toz şeker 200 ml. süt kreması (1 paket) 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı toz jelatin Vişne Sosu İçin: …
Devamını oku »Bayat Ekmek Helvası
Bayat Ekmek Helvası Tarifi Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler: 3 su bardağı rondodan çekilmiş bayat ekmek (Kabukları dahil) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya Bayat Ekmek Helvası Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı sütü kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ılınınca vanilyayı ilave edip karıştırın. Başka bir …
Devamını oku »Elmalı ve Tarçınlı Turta
Elmalı ve Tarçınlı Turta Tarifi Elmalı ve Tarçınlı Turta İçin Malzemeler: 2 adet yumurta ¾ su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı su 1 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı Yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 adet büyük boy elma 1 çorba kaşığı tarçın Elmalı ve Tarçınlı Turta Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte …
Devamını oku »Çilekli Çikolatalı Shortcake
Çilekli Çikolatalı Shortcake Tarifi Çilekli Çikolatalı Shortcake İçin Malzemeler: Kek İçin: 2 adet yumurta 10 gram su 60 gram toz şeker 100 gram un 5 gram kabartma tozu 15 gram kakao Kreması İçin: 250 gram krema 75 gram beyaz çikolata 3 gram jelatin 50 gram çırpılmış krem şanti 25 gram toz şeker Çilek Sos İçin: 100 gram çilek 30 gram şeker 3 damla …
Devamını oku »Cevizli Milföy Tatlı
Cevizli Milföy Tatlı Tarifi Cevizli Milföy Tatlı İçin Malzemeler: 12 adet hazır kare milföy hamur 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Pudra şeker Kreması İçin: 500 ml. süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 5 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı krema 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Süslemek İçin: …
Devamını oku »